Hrvatska
Mula bi Simona u Cedeviti Junior, Simonu je želja Cibona, ali tu je i Dinamo...?

Mula bi Simona u Cedeviti Junior, Simonu je želja Cibona, ali tu je i Dinamo...?

Autor: Z.D.

Vrijeme je za igranje za svoj gušt

Krunoslav Simon, dvostruki prvak Europe s Anadolu Efesom, uskoro će napuniti 37 godina. U klupskoj karijeri napravio je sve što je poželjeti mogao, kada su rezultati u pitanju, a jedna je od onih koji je kratki vijek igračke karijere košarkaša iskoristio za osiguravanje životne egzistencije.

Simon još uvijek može. Koliko? Sigurno fizički ne kao prije tri ili četiri godine, no iskustvom i kvalitetom uz pametnu potrošnju jako puno.

Kako je već zadovoljio sve što je trebalo s one profesionalne i egzistencijalne strane, Sinom je u prilici sada igrati za svoj gušt. A da bi Cibona mogla biti prvi izbor otkriva u razgovoru za emisiju Hrvatska košarka kolegi Stanku Ružiću izbornik hrvatske reprezentacije Damir Mulaomerović.

Mula ga, naravno želi vidjeti i u redovima Cedevite Junior.

Što se tiče Simona ja sam za to da dođe i pomogne mladim igračima. Znam i a je njegova velika želja da zaigra za Cibonu. Imali smo razgovor, pričali smo i oko reprezentacije i ja sam mu rekao da bi jedan takav igrač kao mentor za nas bio kao dobitak na lotu. Ali, tu treba pustiti Simona, on će odlučivati gdje će i kako. Mi gledamo momke, sad je to razdoblje, stavili smo neke prioritete na listu pa ćemo vidjeti... U svakom slučaju mislim da nećemo razočarati sljedeće godine, rekao je Mulaomerović.


U cijelu priču valja ukalkulirati još neke činjenice poput one da je situacija u Ciboni prilično alarmantna i da je sam klub nedavno izašao s priopćenjem u kojem je naglašeno kako je 'budućnost Cibone neizvjesna i ovisi o razumijevanju lokalne samouprave i vjerovnika'. 

Drugi važan faktor je činjenica da se na košarkaškoj karti Hrvatske među veće klubove upisao Dinamo, koji se snažno naslanja na sve ono što jedan ponosni Purger nosi na srcu. A Simon je pravi zagrebački dečko, ponosni Purger i nositi Dinamov dres sigurno bi mu bio poseban gušt...