Europa i Svijet
Mulaomerović: Ne zamjeram mojim igračima ništa, borili su se i bili odlični drugo poluvrijeme

Mulaomerović: Ne zamjeram mojim igračima ništa, borili su se i bili odlični drugo poluvrijeme

Autor: Teo Cilar Photo: FIBA

Izbornik Mulaomerović nije bio nezadovoljan nakon tijesnog poraza od Grčke, a sada mu slijedi priprema za sutrašnju utakmicu protiv Velike Britanije.

Nakon prve naše utakmice na Eurobasketu 2022 u kojoj smo izgubili od Grčke možemo biti i razočarani i ponosni. Hrvatska je odigrala loše prvo poluvrijeme u kojem je u jednom trenutku zaostajala i 19 poena razlike i tu je malo što bilo dobro u našoj igri, ali zato možemo biti ponosni kako smo odigrali drugo poluvrijeme i vratili se u utakmicu protiv jednog od favorita za zlato. Grčka je na kraju slavila protiv Hrvatske 89:85.

Izbornik Damir Mulaomerović prokomentirao je utakmicu koju smo na kraju imali priliku dobiti.

- Teška utakmica, dva različita poluvremena. Prvo poluvrijeme smo se mučili s skokovima u napadu. Prvih pet minuta utakmice bili smo prilično dobri, riskirali smo šut braće Antetokounmpo, ali posljednjih 15 minuta prvog poluvremena odigrali smo loše. Drugo poluvrijeme smo napadčki bili puno bolji, bolje smo branili ulaze pod koš, napadali smo puno bolje, posebno Smith i Simon koji je dobro kreirao. Dobri su bili i Bogdanović i Zubac. Vratili smo se u utakmicu i bili u šansi pobijediti, ali ova Grčka ima odličnu momčad. Giannis je napravio svoj posao, ali Dorsey, on nas je u prvom poluvremenu ubijao s tricama, a u drugom je pogodio neke teške šuteve. Ne mogu zamjeriti mojim momcima ništa, borili su se, drugo su poluvrijeme bili odlični, imali smo šansu dobiti utakmicu. Sutra je već nova utakmica, moramo se odmoriti i u kratkom vremenu se pripremiti za protivnika. Velika Britanija je uvjerljivo izgubila od Ukrajine, ali ne smijemo podcijeniti nikoga. Sve ekipe koje su došle ovdje imaju kvalitetu. Moramo biti maksimlano fokusirani i moramo dobiti tu utakmicu. 

Kako ste odlučili braniti Giannisa?

- Odlučili smo mu puštati šut jer je 1 na 1 nezaustavljiv, nekoliko se puta nismo dobro izrotirali, odličan je igrač, jako atletičan. Nisam nezadovoljan kako smo ga branili većinu vremena. Morate potrošiti mnogo igrača i mnogo prekršaja na njemu. Nismo uspjeli, posebno njegov zadnji šut. Moramo sada dići glave i usredotočiti se na sljedeću utakmicu.