Europa i Svijet
Mulaomerović: Utakmicu je odlučio nesportski faul

Mulaomerović: Utakmicu je odlučio nesportski faul

Autor: Teo Cilar Photo: FIBA

Drugi poraz Hrvatske.

Nakon poraza Hrvatske od Italije u četvrtom kolu Eurobasketa 2022, hrvatski izbornik Damir Mulaomerović kao ključ poraza istaknuo je nesportski prekršaj Ivice Zubca prilikom zagrađivanja na skoku na slobodnim bacanjima. 

- Bila je teška utakmica protiv domaćina koji je nakon poraza od Ukrajine imao pritisak dobiti utakmicu danas. Mislim da je utakmica odlučena kod nesportskog prekršaja koji je dosuđen kod dva promašena bacanja Italije, mi smo bili u dobrom ritmu, a onda smo iz toga primili pet poena. Tu su se vratili u utakmicu, a kada igraš na domaćem terenu s punom dvoranom navijača, tada je teško. Fontecchio i Melli su zabili par teških šuteva i čestitam mojim momcima, borili su se. Bili smo dobri u obrani, imali smo puno izgubljenih lopti, posebno u prvom poluvremenu. Mi smo ih ukupno izgubili 18, oni 9, tako da je možda to odlučilo ovu utakmicu. Čestitam Italiji na pobjedi i mojim momcima koji su se borili do kraja.

Danas ste imali 18 izgubljenih lopti, jučer protiv Estonije isto, u prošle dvije utakmice također puno izgubljenih lopti. Kako to promjeniti do utakmica u Berlinu?

- Danas smo izgubili puno lopti jer su puno preuzimali u obrani, mi smo pokušavali napasti najmanjeg njihovog igrača u petorci, bilo je tu puno kontata u obrani. Slažem se, 18 izgubljenih lopti je previše, tu se moramo poboljšati, moramo biti fokusirani na to, puno lopti smo izgubili u kontri kada smo morali doći do jednostavnih koševa, to nas je jako povrijedilo. Ali to se dešava, volim moje igrače, vjerujem u njih, to je glavna stvar. Ustanemo kod pobjede, ustanemo kod poraza, imamo sljedeću utakmicu, ne možemo misliti na ovo sada, moramo se u tom segmentu poboljšati, moramo razgovarati o tome, smanjiti broj izgubljenih lopti i poboljšati našu igru, komentirao je za kraj izbornik Mulomerović. 

Te izgubljene lopte su nešto što je naš izbornik govorio još od prvog kola da moramo biti bolji u tom segmentu i gubiti manje lopti. U posljednja dva kola izgubljenih lopti je još i više, tako da u tom segmentu nismo napravili nikakav pomak, možemo li protiv Ukrajine konačno bolje?