Hrvatska
Regija
Naglić u lovu na Nazora

Naglić u lovu na Nazora

Autor: Paulo Sarić

Može li Zadar izjednačiti najbolji rezultat u ABA ligi u posljednjih devet godina?

Zadar sutra u Ljubljani igra posljednju ovosezonsku utakmicu u Jadranskoj ligi. Protivnik momcima Aramisa Naglića je aktualni slovenski prvak Petrol Olimpija koja je prije nekoliko mjeseci uvjerljivo poražena u Zadru. Kako se nedjeljni suparnici nalaze jedan do drugoga na tablici, bit će to obračun za šesto mjesto što bi Dalmatincima bila lijepa nagrada za uspješnu sezonu i izjednačenje najboljeg rezultata u regionalnoj ligi još od 2009. godine kada je momčad vodio Zmagoslav Sagadin.

- Olimpija je kvalitetna ekipa koja se trgnula promjenom trenera. Dobili su FMP u gostima što nije mala stvar. Premda imaju problema s ozljedama, radi se dobroj momčadi. Nadam se da ćemo u Ljubljani, iako je utakmica rezultatski nebitna, pokazati ono što nismo u prošlom susretu protiv Jazina. Želimo odigrati najbolje što možemo i izboriti šestu poziciju. Uz sve to, svaka utakmica je priprema za ono što nas čeka. Moramo biti pravi već protiv Splita idući tjedan u HT Premijer ligi – izjavio je trener Naglić u najavi dvoboja.

Njegove misli dijeli i visoki Riječanin Domagoj Vuković.

- Idemo zaključiti ABA ligu na najbolji način. Dat ćemo sve od sebe, pokušati pobijediti i potvrditi šesto mjesto. Petrol Olimpija se digla u odnosu na našu zadnju utakmicu. Iako ćemo biti bez Graya, vjerujem u našu momčad i siguran sam da ćemo odigrati maksimalno kvalitetnu utakmicu s ciljem da upišemo pozitivan rezultat – rekao je jedan od trojice prozvanih nakon jučerašnjeg gradskog derbija protiv Jazina.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

U odnosu na prvu utakmicu koja je završila uvjerljivom pobjedom Zadra (97-77) Slovenci su oslabljeni ne igranjem dvojice od trojice dvoznamenkastih igrača iz zadarskog susreta. Iskusni američki razigravač Talor Battle umirovio se prije mjesec dana, dok je reprezentativac Jan Špan prošlog vikenda u Beogradu dobio potres mozga te će propustiti sutrašnji dvoboj.

- Pred nama je posljednja abaligaška utakmica u sezoni. Protivnik nam je ekipa Zadra. Nastup u regionalnom natjecanju želimo zaključiti dobrom predstavom u Stožicama te se želimo osvetiti gostima za uvjerljiv poraz u prvom dijelu sezone. Nadam se dobrom susretu i lijepom oproštaju od naših navijača -  kazao je domaći trener Zoran Martić za službene stranice kluba.

Kao i Zadar, i Olimpija je rutinski odradila posao u domaćem prvenstvu svladavši Iliriju 86-68 te u dobrom raspoloženju ulazi u dvoboj.

- Želimo pružiti dobru utakmicu na domaćem terenu u posljednjem susretu sezone. Vjerujem da smo dobro pripremljeni i željno očekujemo nedjeljni obračun – kratko je prokomentirao sutrašnji ogled kapetan ljubljanske momčadi Domen Lorbek.

Utakmica se igra u nedjelju u dvorani Stožice, s početkom u 21 sat.