Hrvatska
Regija
Naglićeva Vienna prošetala Baldekinom, Zabok izgubio dvije utakmice u jednoj

Naglićeva Vienna prošetala Baldekinom, Zabok izgubio dvije utakmice u jednoj

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Z.D. Photo: Milan Balaban - GKK Šibenka

Alpe Adria cup

Šibenka je upisala poraz u prvoj utakmici nove sezone Alpe Adria Cupa. Bolja je bila austrijska Vienna koja je na Baldekinu slavila s visokih 94:61 i tako opravdala ulogu favorita. Gosti su tijekom cijelog susreta vodili, ali su tek na početku zadnje četvrtine definitivno prelomili susret, piše Šibenski portal

Bečani su nakon prve četvrtine (u kojoj se dogodio poduži prekid zbog problema sa semaforom) vodili 19:11, na startu druge otišli su na +11, ali se narančasti (odnosno večeras crni) nisu predavali, pa su manje od četiri minute prije poluvremena vratili susret u egal (28:28). Završnica prvog poluvremena ipak je pripala Vienni koja na odmor odlazi sa +6 (33:39).

U nastavku se Milačićev sastav ponovno primakao (41:43), ali kvalitetniji gosti ubrzo opet odlaze na dvoznamenkastu prednost (41:53). Nakon dvije i pol minuta igre u zadnjoj dionici momčad koju vodio Aranis Naglić otišla je na +20 (47:67) i bilo je jasno da bodovi odlaze put Beča, bilo je samo pitanje s kojom razlikom će završiti susret. Tu zadnju dionicu Naglićev sastav je dobio sa 37:16. Kod Šibenke je na koncu samo jedan igrač bio dvoznamenkast, Klarin, koji je zabio deset poena, Pleadin je dodao devet, Jambrpović osam. Goste je do pobjede predvodio Thomas sa 29 ubačenih poena.

U sljedećem kolu Alpe Adria Cupa Šibenka gostuje kod slovenske Ilirije.

Standings provided by Sofascore



Težak poraz kod Rogaške doživjela je momčad Zaboka. Slovenci su slavili 106-62 i tako se osvetili za nedavni poraz u Zaboku 86-62 i preskočili Zabočane na ljestvici skupine D. 

Standings provided by Sofascore