Hrvatska
Najava 18. kola HT Premijer lige: Jedna utakmica je odgođena

Najava 18. kola HT Premijer lige: Jedna utakmica je odgođena

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Marin Sušić

Igra se u utorak i srijedu


Pet utakmica 18. kola HT Premijer lige igra se kroz tjedan dok će Split i Gorica svoj susret odigrati 16. veljače. Prvi će na parket košarkaši Cibone i Alkara i to već u utorak 31. siječnja. Ostale četiri utakmice igraju se 1. veljače.

KK CIBONA –KK ALKAR, UTORAK 31. SIJEČNJA 2023. U ZAGREBU,
U KOŠARKAŠKOM CENTRU “DRAŽEN PETROVIĆ”, SAVSKA 30, S POČETKOM U 18:00 SATI

Alkar je pobjedom protiv Bosca u Sinju napravio značajan korak u bijegu sa samog dna ljestvice te će mu u nastavku sezone, posebno na domaćem terenu na kojem su dugo bili bez pobjede,  biti lakše igrati. Cibona je u Tornju izraziti favorit, no u posljednje vrijeme momčad Josipa Sesara je doživjele poraze od Cedevite Junior i Dinama te će im trebati maksimalan angažman ne bi li slomili Sinjane.

KK DEPOLINK ŠKRLJEVO – KK ZABOK, SRIJEDA 1. VELJAČE 2023. U ČAVLIMA,
U DVORANI “MAVRINCI”, S POČETKOM U 17:30 SATI, SPORTSKA TELEVIZIJA

Depolink je porazom od Gorice u Velikoj Gorici dotaknuo dno poretka HT Premijer lige. Svaka sljedeće utakmica je kvalifikacijska, posebno kada dolazi momčad s istom ambicijom, a ta je očuvanje premijerligaškog statusa. Zabočani imaju dvije pobjede više od domaćina i veliku priliku gostujućom pobjedom napraviti možda i ključan korak prema ostvarenju osnovnog cilja sezone.

KK ZADAR – KK DINAMO ZAGREB, SRIJEDA 1. VELJAČE 2023. U ZADRU,
U DVORANI “KREŠIMIR ĆOSIĆ”, SPLITSKA 3, S POČETKOM U 18:00 SATI

Zadar protiv Dinama, unatoč silnim problemima kluba koji su se počeli osjećati i u svlačionici, traži povratak pobjedama. Poraz od Cedevite Junior bio je bolan, ali ne i nenadoknadiv. Ono što stručni stožer predvođen Danijelom Jusupom želi je povratak dobre atmosfere i očuvanje zajedništva ekipe. Kada je to tako onda je i rezultat dobar. Dinamu je potreban jedan veliki skalp da se ozbiljno uključi u borbu koja vodi u Ligu za prvaka, a plasman u nju donosi dva benefita, siguran ostanak u ligi i nastup u doigravanju te igranje ostatka prvenstva bez grča i prijetnje ispadanjem, dakle uživanje u igri.

KK BOSCO – GKK ŠIBENKA, SRIJEDA 1. VELJAČE 2023. U ZAGREBU,
U ŠSD “BOŠKO BOŽIĆ PEPSI”, TRNSKO 25 A, S POČETKOM U 18:00 SATI

Bosco nakon poraza u Sinju te buđenja Gorice i Zaboka mora ozbiljno razmišljati o očuvanju premijerligaškog statusa i tražiti pobjede u svakom sljedećem nastupu. Šibenka je najugodnije iznenađenje lige, ali jednako tako i momčad koja je ranjiva i s kojom se može nadmetati. Šibenčani su u sigurnoj zoni Lige za prvaka, igraju s velikim motivom i gladni su lopte, a protiv Bosca željet će se iskupiti za domaći poraz od Furnira.

KK FURNIR – KK CEDEVITA JUNIOR, SRIJEDA 1. VELJAČE 2023. U ZAGREBU,
U KOŠARKAŠKOM CENTRU “DRAŽEN PETROVIĆ”, SAVSKA 30, S POČETKOM U 19:00 SATI

Cedevita Junior ne zna za poraz u 2023. godini. Od povratka Krunoslava Simona u momčad Vitamini su srušili Cibonu, Split i Zadar i najavili borbu za naslov prvaka. Furnir je, s druge strane, momčad koju jedna velika pobjeda može snažno povući prema Ligi za prvaka. Ekipa Jeronima Šarina ima igru s glavom i repom te će sigurno protiv Mulaomerovićeve razigrane družine imati svoje adute za pobjedu.

KK SPLIT – KK GORICA, PONEDJELJAK 16. VELJAČE 2023. U SPLITU,
U KOŠARKAŠKOJ DVORANI “SPLIT”, ULICA SLOBODE 16 B, S POČETKOM U 19:00 SATI