Europa i Svijet
Hrvatska
Najev tricom odveo Split u finale, ozlijedio se Marčinković

Najev tricom odveo Split u finale, ozlijedio se Marčinković

Spavaš li mirno Stephone Marburyju?

Tricom Filipa Najeva stotinku prije kraja Split je sa 79:76 (18:20, 13:22, 26:16, 23:18) svladao južnokorejski LG Sakers i plasirao se u finale Seri Mutiara Champions Cupa. 


Prvi strijelac bio je Širko s 23 koša, Kedžo je imao šest skokova, a Kalajžić šest asistencija. Momčad Ante Marovića za trofej na turniru u malezijskom Kuala Lumpuru borit će se sutra protiv kineskog Beijinga, koji je u drugom polufinalu sa 96:93 svladao domaći Matrix. 

- Bila je teška utakmica, rasporedili smo snage, na kraju smo pokazali karakter i na kraju zasluženo pobijedili. Idemo dalje, mladi igrači dobit će priliku pokazati što znaju u finalu, bez obzira na rezultat. U polufinalu su nam se vratili Širko i Kanaet, nije bilo Jukića, a Omrčen će dobiti priliku u finalu. I u ovoj smo utakmici pokazali da znamo što radimo. Cijelo vrijeme smo na otvorenoj liniji s trenerom Ivicom Skelinom, koji je upoznat sa svim detaljima utakmica u Kuala Lumpuru - kazao je trener "žutih" Ante Marović.

Nakon svega 12 sekundi igre ozlijedio se Pavle Marčinković.

- Stradao je zglob. Valjda ću moći zaigrati u finalu, Izjavio je za Basketball.hr Zadranin u dresu Žutih.

Slijedi veliko finale u malezijskom Kuala Lumpuru protiv kineskog Beijinga za kojeg igra velika NBA zvijezda Stephon Marbury. 

Split: Scott 13, Marčinković, Vrgoč 2, Špaleta 4, Širko 23, Kalajžić 12, Kedžo 17, Omrčen, Marić, Jukić, Najev 4, Kanaet 4.