Hrvatska
FOTO: Nakon +15 Zadar jedva izvukao 'živu glavu' u Mavrincima

FOTO: Nakon +15 Zadar jedva izvukao 'živu glavu' u Mavrincima

Autor: Duje Jurić

Škrljevo je 28 sekundi prije kraja imalo šut za vodstvo...

Zadar se provukao na Mavrincima pobjedivši u zaostaloj utakmici 17. kola HT Premijer lige Adria Oil Škrljevo 76:72, te je tako ostala jedina ekipa iz HT Premijer lige koja nije izgubila od Zelenih sa Škrljeva. Ekipa sa Škrljeva hrabro se suprotstavila  abaligašu i pokazala da će biti „tvrdi“ orah svim ekipama u ligi.

Adria Oil Škrljevo bolje otvara utakmicu pa nakon dva napada i dvije trice koje su pogodili Adnan Arslanagić i Jure Gunjina imaj vodstvo 6:3 u drugoj minuti. Nakon drugog izjednačenja u 5' i rezultata 7:7 Zadar odlazi na plus osam 9:17. Justin Carter pogađa 4, a Chinanu Onuaku dva plus jedan. U  posljednjim sekundama prve četvrtine Ivan Vrgoč iz trećeg pokušaja pogađa tricu za 12:17 na malom odmoru.

Stalnim izmjenama na početku druge četvrtine trener gostiju Veljko Mršić donosi prednost Zadra od petnaest razlike pa u 15. minuti na semaforu stoji 29:14 za Zadar. Zeleni se ne predaju pa u 18' dolaze na minus devet 24:33, a sa tricom Tonija Jelenkovića na isteku dvadesete minute i na minus sedam 31:38. I dok su kod domaćina čak pet igraća postigla po pet koševa, kod gostiju Duje Brala i Onuaku postigli su po osam koševa u prvom poluvremenu.

Dvjema tricama u nizu Josipa Barnjaka Škrljevčani dolaze na minus tri 37:40 u 22'. Zadrani se ponovno bude, pa tijekom cijele četvrtine imaju sedam do deset koševa vodstva. Ipak na mini odmor se odlazi vodstvom Zadra 59:53 nakon što je tricu pogodio Fran Pilepić.

U posljednjih deset minuta na parketu dvorane Mavrinci viđena je odlična košarka, a pobjeda je mogla otići i na stranu domaćina. Trener Damir Rajković poslao je petorku Barnjak, Pilepić, Gunjina, Vrgoč i Boban koja je odlično parirala gostima. U 35' Barnjak pogađa tricu za treće izjednačenje na utakmici 66:66. Zadar se odvaja na plus četiri, da bi se tom razlikom i završila utakmica. Pri rezultatu 69:71 Pilepić radi osobnu pogrešku na Antoniu Jordanu, koji je ubacio sva tri slobodna bacanja za 69:74. Pilepić 55 sekundi prije kraja tricom smanjuje na 72:74, a nakon Carterove izgubljene lopte Gunjina 28 sekundi od kraja promašuje otvoren šut za tri poena. U završnom napadu Carter uzima loptu u scoje ruke, ulazi pod koš i zabija za pobjedu Zadra 76:72.

Najučinkovitiji kod Adria Oil Škrljeva bio je Barnjak sa 14 postignutih koševa od čega tri trice. Gunjina je postigao 12, a Pilepić 11 koševa. Zadrane je predvodio Carter sa 16 postignutih koševa.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore