Hrvatska
Regija
Nakon poraza od Partizana Cibonu čekaju dva vezana derbija sa Zadrom

Nakon poraza od Partizana Cibonu čekaju dva vezana derbija sa Zadrom

Malo osobnih, puno izgubljenih lopti

Košarkaši Cibone poraženi su u zaostaloj utakmici 17. kola AdmiralBet ABA lige od Partizana rezultatom 98-77. Utakmica je to u kojoj je protivnik pokazao razliku u individualnoj kvaliteti i u kojoj su Vukovi dali sve od sebe. Bilo je tu lijepih akcija u redovima obje momčadi i svakako su ljubitelji košarke uživali u utakmici. Ciboni sada slijede dva vezana derbija sa Zadrom, u srijedu uzvrat u LP te u petak nadoknada 16. kola regionalne lige.

Statistički je najbolji bio Amar Gegić sa 14 poena, Danko Branković i Toni Nakić postigli su po 12, dok su Roko Prkačin i Jose Vildoza dodali po 11 ubačaja.

Na press konferenciji nakon utakmice trener Okorn je izjavio: “Čestitke Partizanu na pobjedi i želim im sve najbolje u Eurocupu i ABA ligi. Mi fizički nismo izdržali pritisak Partizanove obrane. Nismo dobro odgovorili na njihovu agresivnost, imali smo malo faulova i puno izgubljenih lopti. To nije način kojim se pobjeđuje Partizan u Beogradu.”

Željko Obradović: “Odigrali smo dobru utakmicu protiv ekipe koja je nanizala veliki broj pobjeda i igra dobro. To je jedna mlada ekipa koju odlično vodi trener i znaju što hoće. Čestitam Ciboni na svemu što je napravila ove sezone. Ja sam imao priliku da rasporedim minutažu iako smo igrali ozbiljno jer nas čeka utakmica nokaut faze u Eurocupu.”