Hrvatska
Nakon pražnjenja protiv Zadra, Cedevita Junior se namučila protiv Sesveta

Nakon pražnjenja protiv Zadra, Cedevita Junior se namučila protiv Sesveta

I dalje bez poraza u Prvoj ligi .

Košarkaši Cedevite Junior zadržali su niz neporaženosti u Prvoj hrvatskoj ligi i nakon gostovanja kod Sesveta gdje su u SD Dubrava slavili u 12. kolu 86:97 (19:20, 26:24, 20:24, 21:29). Sesvete su, iako posljednjeplasirana momčad lige, izuzetno angažirano i borbeno otvorile susret protiv lidera pa su zadržali minimalno vodstvo i na poluvremenu (45:44). No, u nastavku je Cedevita Junior pojačala obranu i napadačku koncentraciju te je u završnoj četvrtini došla na desetak koševa prednosti što je zadržala do kraja.

STATISTIKA

Bolji od ostalih večeras u Dubravi bili su Matej Bošnjak 18 koševa, 7 skokova, 1 asistencija, 1 ukradena lopta, Emir Šabić 17 koševa, 4 skoka, 4 asistencije, 1ukl, Fran Jacović 16 koševa, 5 skokova, 1 ukl, David Ušić 14 koševa, 8 skokova, Petar Dubelj 11 koševa, 5 skokova, 3 asistencije, 2 ukl dok je kod Sesveta Dario Papak ubacio 29 koševa uz 10 skokova i 2 asistencije te blokadu.

Marko Trninić, trener Cedevite Junior:"Najvažnije je bilo doći danas do pobjede. U utorak smo imali veliko pražnjenje protiv Zadra, odigrali smo odličnu utakmicu i to se danas osjetilo. Igrači kao da su bili emocionalno i fizički prazni, možda i nedovoljno motivirani s obzirom da su Sesvete ekipa sa začelja, mada ekipa koja može odigrati jako dobro. Generalno taj ulaz u utakmicu i prvo poluvrijeme su nedopustivi. U drugom dijelu igrali smo puno kvalitetnije, prije svega obrambeno i to je rezultiralo time da smo iskontrolirali završnicu i utakmicu priveli mirno kraju. Čestitam Sesvetama na dobroj i borbenoj igri i želim im ostanak u ligi."