Hrvatska
Napokon kreće završnica SuperSport Kupa Krešimir Ćosić!

Napokon kreće završnica SuperSport Kupa Krešimir Ćosić!

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Ivica Čavka/KK Split

Raspored natjecanja

Od 13. do 17. veljače osam će klubova u Splitu tražiti put do osvajača naslova Kupa. Stoga je danas u splitskom hotelu Lav Meridien održana najavna konferencija za medije.

Dejan Žaja, direktor KK Split koji je domaćin završnice četvrti put: "Najprije bih se zahvalio HKS-u na dodjeli organizacije 33. Kupa Krešimir Ćosić, a također bih zahvalio i dogradonačelniku Antoniju Kuzmaniću i gradonačelniku Grada Splita Ivici Puljku na pomoći u organizaciji. Smatram da smo napravili velik posao i da će sve ekipe imati vrhunske uvjete. Želja nam je da sve prođe u fair i sportskom natjecanju, ali i da to bude spektakl košarke. Svim ekipama čestitam na plasmanu i želim sreću u natjecanju."


Josip Vranković, glavni tajnik HKS-a: "Na Gripama nas očekuje velika košarkaška fešta i izuzetno se tome radujemo. Imamo ugodna iskustva suradnje s KK Split te vjerujem da će i ovaj Kup biti organiziran profesionalno i na visokoj razini. Žao mi je što kapaciteti dvorane ne odgovaraju standardima kvalifikacija za Europsko prvenstvo i što, posljedično, reprezentacija ne može ovdje igrati utakmice, no tu smo priliku iskoristili u pretkvalifikacijama. Nakon Olimpijskog pretkvalifikacijskog turnira koji se održao u Spaladiumu, nadam se da će Split u budućnosti imati dvoranu koja će odgovarati propisanim standardima i da će sadržaji koji budu stavljeni pred hrvatsku reprezentaciju biti interesantni i Gradu Splitu."


Slaven Rimac, trener KK Split: "Sve je već rečeno, ja bih tek sa sportske strane zaželio dobre utakmice i da svi nakon Kupa ostanu zdravi. Svaka ekipa koja je uspjela ući u četvrtfinale sigurno dolazi sa željom da na kraju i podigne trofej. Nadam se zanimljivim utakmicama i pozivam publiku da dođe u što većem broju bodriti ne samo KK Split, već i ostale ekipe koje sigurno imaju kvalitetu."


Raspored završnice je sljedeći:

Utorak, 13.2.2024.

  • 17:00 KK Dubrava – KK Vrijednosnice Osijek
  • 20:00 KK Cedevita Junior – Dinamo-Zagreb

Srijeda, 14.2.2024.

  • 17:00 KK Kvarner 2010 – KK Cibona
  • 20:00 KK Zadar – KK Split

Petak, 16.2.2024. 

  • 17:00 Polufinale 1
  • 20:00 Polufinale 2

Subota, 17.2.2023.

  • 20:00 Finale

Sve utakmice završnice SuperSport kupa Krešimir Ćosić, osim na Gripama, moći ćete pratiti u prijenosu uživo - četvrtfinala na MaxSport televiziji, a polufinalne utakmice, kao i samo finale, i na MaxSportu i na Sportskoj televiziji. Ulaznice su u sustavu prodaje na adriaticket.com,  OVDJE.