Europa i Svijet
Hrvatska
Naš je mali Boris među velikanima

Naš je mali Boris među velikanima

Autor: Branko Tabak

Ne zamjerite, ovo smo doživjeli osobno i emotivno!

Kao da je bilo jučer kad smo se čuli s Borisom Tišmom ususret Europskom kadetskom prvenstvu u Novom Sadu. Na njega nas je uputio kolega Vladimir Radičević rekavši kako je od odlaska u Madrid i priče koju je osobno potpisao na T Portalu do tog trenutka malo tko dečka spominjao. 

Rezultat naše reakcije bio je tekst naslovljen 'Boris Tišma,16-godišnji Hrvat u dresu Reala: 'baca' na Kukija, kroči stazama Luke Dončića'.

Poželjeli smo tada zlato u Srbiji i osvojili ga. Uz Roka Prkačina nositelj hrvatske igre bio je Tišma koji je uvršten u prvu petorku prvenstva.

Nakon finalne utakmice u kojoj je Hrvatska pobijedila Španjolsku Boris je skrenuo pozornost sportske javnosti na sebe zbog fair play geste. Tješio je uplakanog reprezentativca Španjolske, svog suigrača iz Reala Usmana Garubu.

Foto: fiba.basketball

Prošlo ljeto našli smo se u Zadru na kavi. Boris je u Zadar stigao kako bi se pripremao za novu sezonu s kondicijskim trenerom Jurom Šangom. Kolega Paulo Šarić je rešetao Borisa pitanjima. Jedno od njih bilo je: Gdje se vidiš za nekoliko godina?

Madrid mi je prva opcija. Real mi je oduvijek najdraži klub i ako bih tamo dobio priliku to bi mi bio novi izazov i veliki gušt. No, još je puno rada preda mnom da bih sada mogao o tome razmišljati.

I gle čuda, prošle sezone je debitirao za seniore Reala, a ove je potpisao dvogodišnji ugovor te je uz Garubu igrač na kojem će Real graditi svoju budućnost. 

Lijeva ruka, hladna glava, Kuki style, fair play igrač, rad na sebi... Moralo je donijeti rezultata.

I kada znaš da si bio tu kad je malo tko za njega znao, kada si pratio njegov razvoj i napredak, a on ga svakim novim danom opravdavao, kada si za ljubav i emociju prema košarci nagrađen Tišminim ugovorom s Realom, dopušteno ti je da taj njegov veliki uspjeh proslaviš osobnijim tekstom i nazdraviš na kraju jednog i početku  drugog tjedna tjedna Borisu i Basketball.hr-u u čast.