Intervjui
Nathan Donald Reuvers: Potajno se nadam da ćemo ovakvom igrom staviti ruke na koji pehar

Nathan Donald Reuvers: Potajno se nadam da ćemo ovakvom igrom staviti ruke na koji pehar

Autor: Borna Brekalo Photo: KK Cibona

Cibonino pojačanje o razlikama američkog i hrvatskog načina života, igranju na koledžu i kavi…

Antonio Vranković neće ove sezone biti jedini igrač Cibone koji ima iskustvo igranja na koledžu. S koledža u Wisconsinu došao je Nathan Reuvers (22) kojemu će ovo biti prvo iskustvo u profesionalnoj košarci. Svojim igrama u pripremnim utakmicama već je svima dao do znanja da će biti veliko pojačanje mladoj ekipi Cibone. 

Prva stvar koju mogu reći je ta da imate prekrasnu zemlju, prošao sam već cijeli Zagreb, neke nacionalne parkove te Opatiju za vrijeme turnira i zasada sam oduševljen ljudima i ljepotama. Nekako mi najviše nedostaje američka konvencionalnost, brza i besplatna Amazon dostava ha,ha,ha… Šalu na stranu fale mi moji omiljeni restorani i općenito drive in tip restorana. Skoro sam zaboravio reći da imate definitivno najbolju kavu koju sam ikada pio i jako mi se sviđa taj ritual ispijanja kave.

Kako je bilo igrati u jednoj od najboljih koledž ekipa (Wisconsin Badgers)?

Igranje i život na koledžu su za mene jedna od najboljih stvari za razvoj igrača. Neprestano se radi i stječu se vještine koje služe kao temelj za profesionalnu karijeru, također ekipe provode dosta vremena zajedno i tamo sam stekao prijatelje za cijeli život. Ovdje nije ništa drugačije, svi su me odlično prihvatili od ekipe u svlačionici do stožera i uprave. Hvala im na tome.

Kako to da si se odlučio baš za Cibonu, jesi li zadovoljan svojim izborom?

Za Cibonu sam se odlučio zato što ima bogatu i trofejnu povijest te reputaciju odgajanja mladih igrača koji kasnije imaju odlične karijere. Zasada je sve i bolje nego što sam očekivao, uvjeti za rad su odlični, radi se kvalitetno i mislim da idemo u dobrom smjeru.

Jesi li se priviknuo na europsku košarku i koja su tvoja očekivanja za narednu sezonu?

Mislim da moja prilagodba na europsku košarku prolazi iznad očekivanja, iako još nisam u potpunosti se naviknuo na takvu igru. Što se tiče sezone imam želju da napredujemo kao momčad, da igramo brzo i moderno te se kroz igru i individualno razvijem jer si postavljam visoke osobne ciljeve. Odigrali smo odličan turnir u Opatiji i to nam treba biti putokaz za dalje kako igrati i raditi. Potajno se nadam da ćemo ovakvom igrom staviti ruke na koji pehar ha,ha,ha…