Hrvatska
Navijači Cibone ne zaslužuju ovo gledati

Navijači Cibone ne zaslužuju ovo gledati

Autor: Paulo Sarić

Teške kritike unatoč pobjedi.

Prvi susret 11. kola HT Premijer lige odigran je u popodnevnim satima u Zagrebu. U nekadašnjem gradskom derbiju snage su odmjerili Cibona i Zagreb. Pobjedu su na kraju odnijeli domaćini, no dojam je, uvjetno govoreći, bio na strani gostiju iz Novoga Zagreba koji su odigrali iznad očekivanja i pritiskali favoriziranog suparnika do samoga kraja.

- Cibona je opravdala ulogu favorita u današnjoj utakmici. Ovo je naš trenutni maksimum. Možemo biti zadovoljni s ovih 17 razlike. Izvukao sam maksimum iz momaka i mislim da smo 37-38 minuta uspjeli biti u rezultatskoj neizvjesnosti, ali ipak su prevladali Cibonina duža klupa, iskustvo i bolja momčad – realno je sagledao susret trener Zagreba Nikola Garma

Za razliku od Garme koji nema što zamjeriti svojim momcima, dapače, može ih samo pohvaliti, splitski strateg na klupi Cibosa bio je nezadovoljan viđenim. Vukovi su na koncu zabili stotku i došli do uvjerljive pobjede, no čitavo su se vrijeme mučili. Pritom im ni izostanak Luke Žorića ne bi trebao biti opravdanje.

- S obzirom na sve što smo vidjeli na terenu, dobro je što smo ovu utakmicu iskontrolirali i pobijedili. Nikako ne mogu biti zadovoljan, prvenstveno pristupom i angažmanom. To je nedopustivo. Bez obzira tko je protivnik i koju ligu igramo, mislim da ovo malo ljudi što je došlo u Draženom dom ne zaslužuje ovo gledati -  jako je kritičan prema svojim igračima bio domaći strateg Ante Nazor.

S obzirom na viđeno, i bez podcjenjivanja suparnika, reklo bi se – zasluženo.