Hrvatska
Nazor: Košarka ne bi bila tu gdje je da je atmosfera u svakoj dvorani kao u Zadru

Nazor: Košarka ne bi bila tu gdje je da je atmosfera u svakoj dvorani kao u Zadru

Autor: Teo Cilar

Sudački kriterij odgovarao je Ciboni smatra Davor Konjević.

Cibona je uz puno muke došla do pobjede protiv Škrljeva i plasirala se u polufinale Kupa Krešimir Ćosić. Škrljevo je prijetilo 35 minuta, ali iskustvo Cibone na kraju je presudilo.

Anti Nazoru nije previše smetalo što su u turnir ušli s nešto lošijom igrom. 

- Mislim da je na početku turnira najbolje pobjediti i odigrati lošije, a sutra odigrati bolje. Imali smo jedan pozitivan ritam u drugom poluvremenu koji smo držali do kraja uz više koncentracije i borbenosti. Škrljevo nije nimalo lak protivnik i čestitam im na dobroj utakmici. Bila je ovo jedna jako zahtjevna utakmica za nas. 

Osvrnuo se i na atmosferu danas u dvorani, navijači su naravno bodrili Škrljevo, ali nije to ni blizu onoga što Cibonu čeka sutra.

- A što bi vrijedilo bez toga? Košarka nebi bila tu gdje je sada da bi u svakoj dvorani bila takva atmosfera kao u Zadru!

Karlo Uljarević smatra da je iskustvo presudilo.

- Znali smo da nas čeka teška utakmica jer smo igrali sa njima u prvenstvu. Presudilo je naše iskustvo, a sada nas čeka polufinale gotovo sigurno protiv Zadra koji će biti favorit u tom susretu. Probat ćemo iskoristiti naše šanse.

Ponajbolji igrač Škrljeva u ovoj sezoni Davor Konjević nije krio razočaranje.

- Bili smo 37 minuta unutra, u prvom poluvremenu smo ispoštovali dogovoreno i bili bolja ekipa. Tada su se dogodile neke stvari, stvorila se nervoza, Cibona je šutirala puno slobodnih bacanja, prigovorio sam i dobio tehničku. Sudački kriterij je odgovarao njima koji su naučeni na jači kontakt. 

Mirko Ščekić zamjenio je danas na klupi glavnog trenera Damira Rajkovića koji je susret pratio iz hotelske sobe jerje bio bolestan.

- Cibona je na kraju ipak zasluženo pobjedila, mi smo se dobro držali. Utakmicu smo izgubili od sredine treće četvrtine pa do kraja kada je Cibona uhvatila 19 napadačkih skokova, a druga ključna stvar bilo je njihovih 27 slobodnih bacanja naspram naših 13. Što se moje tehničke pogreške tiče, neki put se čovjek ne može suzdržati.