Hrvatska
Nazor: Ne treba padati u depresiju, niti sanjati trofej

Nazor: Ne treba padati u depresiju, niti sanjati trofej

Autor: Branko Tabak

'Moramo biti spremni na maraton.'

Cibona nije klonula nakon domaćeg poraza od Cedevite i poravnanja serije na 1-1. Trener Ante Nazor i igrač Domagoj Bošnjak najavljuju maratonsku seriju i Cibonu na tragu prve utakmice kada su slavili u Domu sportova.

- Ne znam što možemo očekivati u trećoj utakmici finalne serije, nakon što smo u prve dvije svjedočili totalno različitim košarkama. U toj drugoj Cedevitini su igrači bili veći sportaši od nas i zato su slavili. Istina Bog, moji su momci u prvoj utakmici košarkaški nadigrali Cedevitu.  Mi moramo iskoristiti tu našu košarkašku vještinu i biti borbeni, ući s njima u 'fight'. Jedno bez drugog ne ide. Da nam je netko u polufinalu ponudio finale i rezultat 1-1 nakon dvije utakmice objeručke bi prihvatili. Zato moramo biti optimistični i vedri i čekati dijelove utakmice kada ju možemo okrenuti u našu korist. Nema razloga dodatno motivirati ekipu niti padati u depresiju zbog zadnjeg poraza koji se dogodio pred našim navijačima i nije bio ugodan. Mi u glavi psihološki moramo biti spremni na maraton. Ne treba gledati semafor niti sanjati trofej, rekao je Cibonin strateg Ante Nazor.

-  Sve je otvoreno, serija je tek počela. U četvrtak nas čeka teška utakmica. Mi moramo odigrati na tragu prve kada je lopta dobro išla u napadu i kada smo imali puno otvorenih prilika. To nam je falilo u drugoj utakmici, istina zahvaljujući i odličnoj Cedevitinoj obrani. Vjerujem da ćemo odigrati na tragu te prve utakmice, poručio je uoči susreta Domagoj Bošnjak.

Utakmica se igra u četvrtak s početkom u 20 sati uz izravne prijenose na HRT 2 i Arena Sportu .