Europa i Svijet
NBA PREVIEW: Jordan kao vlasnik ni približno uspješan kao što je bio igrač

NBA PREVIEW: Jordan kao vlasnik ni približno uspješan kao što je bio igrač

Danas predstavljamo Charlotte Hornetse.

Divizija „Southeast“:

JORDAN KAO VLASNIK NI PRIBLIŽNO USPJEŠAN KAO ŠTO JE BIO IGRAČ

„STRŠLJENOVI“ NI NA NEBU NI NA ZEMLJI

CHARLOTTE HORNETS: NBA prvaci: - ; skor u povijesti 988-1260 (44,0%)

TRENER: James Borrego, 1 sezona, skor 10-20 (0-0 kao trener Hornetsa)

LANI: skor 36-46, 10. na Istoku. Play-off: nisu se plasirali

PROMJENE:  Jordanova momčad je napravila tri izmjene. Umjesto Dwighta Howarda (Washington) doveli su centra Bismacka Biyomba (Orlando). U Houston je otišao Michael Carter-Williams, a na poziciji playmakera zamijenit će ga legenda San Antonia, Francuz Tony Parker. Dosta očekuju i od rookiea Milesa Bridgesa koji će na rosteru zamijeniti Julyana Stonea.

ŠTO OČEKIVATI: Dwight Howard eksperiment je u Charlotti trajao samo jednu sezonu. Na papiru su izgledali vrlo dobro, zaobišle su ih ozljede, no sezonu su završili na razočaravajućem 10. mjestu Istoka. Ceh je platio trener Steve Clifford i na njegovo mjesto je doveden bivši asistent Gregga Popovicha u Spursima James Borrego. Da li će Borrego uspijeti Hornetse vratiti u doigravanje? Boston, Toronto, Philadelphia, Washington, Indiana i Milwaukee bi morali biti sigurni. Za preostala dva mjesta svakako će se boriti i Hornetsi. Mnogo će ovisiti o najboljem igraču, dvostrukom all-staru, playmakeru Kembi Walkeru. 

On bi morao još dodatno podići svoj nivo igre i nametnuti se kao pravi lider. Pitanje je koliko je to u stanju, pogotovo što se njegovo ime konstantno povlači kad se nabrajaju all-star igrači koji imaju najviše šansi da budu zamijenjeni. Na bekovskim pozicijama uz Walkera su Francuz Nicolas Batum, Jeremy Lamb, Malik Monk i Dwayne Bacon. Svojim iskustvom mnogo bi trebao pomoći i četverostruki NBA prvak sa Spursima, francuska legenda Tony Parker.

„Želio sam promjenu. Iskusiti nešto novo, doći na Istočnu obalu. Igrao sam za Spurse 17 godina. Nema više Duncana, sad se umirovio i Ginobilli i jednostavno je bilo vrijeme da promijenim sredinu“ – izjavio je Parker koji je u dresu Spursa odigrao ukupno 1424 utakmice.

Na krilima su obrambeni specijalist Michael Kidd-Gilchrist, odlični šuter Frank Kaminsky, veteran Marvin Williams i rookie Miles Bridges.

 

Za mjesto startnog centra borit će se Cody Zeller, bloker Bismack Biyombo i Španjolac Willie Hernangomez. Ne izgleda to previše loše i plasman u doigravanje svakako nije nemoguća misija. No teško da bi i taj plasman u doigravanje zadovoljio njihovog vlasnika, legendarnog Michaela Jordana koji je nakon igračkih dana u Bullsima malo toga postigao kao menadžer i vlasnik.

PROGNOZA: Hornetsi su u najgoroj mogućoj poziciji. Nisu dovoljno dobri da naprave nešto u doigravanju, i nisu dovoljno loši za visoke izbore na draftu. Imaju kvalitetu da se uključe u borbu za doigravanje, no bojimo se da bi ga mogli propustiti sa skorom sličnim lanjskom.

 

ZANIMLJIVOST U BROJKAMA: 9907- Kemba Walker je sa 9907 poena najbolji strijelac u povijesti Charlotte. Pred kraj prošle sezone s prvog mjesta je svrgnuo Stephovog oca, Della Currya.