Europa i Svijet
NBA PREVIEW: Westbrook i George prijete Warriorsima

NBA PREVIEW: Westbrook i George prijete Warriorsima

Ukoliko Schroder i Noel dadnu potrebnu pomoć Westbrooku i Georgeu OKC će biti vrlo opasna momčad.

Divizija „Northwest“:

 

Iza OKC-a je vrlo dobro ljeto u kojoj su momčad posložili na način da su sad uz Rocketse najveća prijetnja Warriorsima na Zapadu. Riješili su se „crne rupe“ Carmela Anthonya i doveli neke vrlo zanimljive igrače koji bi se trebali bolje uklopiti s gazdama momčadi Westbrookom i Georgeom

WESTBROOK I GEORGE PRIJETE WARRIORSIMA

OKLAHOMA CITY THUNDER: NBA prvaci (1): 1979 (kao Seattle SuperSonics); skor u povijesti 2234-1900 (54,0%)

TRENER: Billy Donovan,  3 sezone, skor 150-96

LANI: skor 48-34, 4. na Zapadu. Play-off: u prvom krugu izgubili od Utah Jazza 2-4

PROMJENE: Uspijeli su se riješiti ogromnog ugovora Carmela Anthonya (Houston). Umirovio se Nick Collison, otpustili su Kylea Singera, a nema više ni Dakari Johnsona (Orlando) i Rodneya Purvisa. Pojačanja su Nijemac Dennis Schroder (Atlanta) i mladi centar Nerlens Noel (Dallas), a nova lica su i Timothe Luwawu-Cabarrot (Philadelphia) ,Abdel Nader (Boston) i rookie Hamidou Diallo.

ŠTO OČEKIVATI: Ovog ljeta Thunderi su napravili dvije velike stvari. Uspijeli su produžiti ugovor s Paulom Georgeom iako su ga već svi vidjeli u Lakersima. Uz to uspijeli su se riješiti ogromnog ugovora Carmela Anthonya koji se nikako nije snašao u njihovom sustavu igre, dobivši zauzvrat vrlo korisnog njemačkog playmakera Dennisa Schrodera, lani uvjerljivo prvog strijelca i asistenta Hawksa koji je ovo ljeto briljirao u dresu Njemačke.

„Lani nisam igrao kako treba. U Atlanti kao da nikom nije bilo do pobjeda, i umjesto da se nametnem kao vođa utopio sam se u apatiju. Bilo mi je svejedno. No svi ponekad radimo pogreške kad smo mladi. Zahvalan sam na prilici da u momčadi koja napada naslov mogu pokazati koliko vrijedim i kakav sam zapravo kao osoba“ – riječi su Dennisa Schrodera, trenutno najboljeg Nijemca u NBA.

Raspoloženje je malo pokvarila vijest da je njihov najbolji obrambeni igrač Andre Roberson doživio probleme u oporavku od operacije i propustit će minimalno prva dva mjeseca nove sezoneIsto tako sam početak sezone mogao bi propustiti i Russell Westbrook kojem upravo u ovo vrijeme istječe mjesec dana od artroskopske operacije koljena i uskoro će na kontrolni pregled.

MVP iz 2017. Russell Westbrook i Paul George ulaze u najbolje igračke godine što znači da će OKC biti tvrd orah za svakog. Vrlo su dobro pokriveni na svim pozicijama. Tako su vani Russell Westbrook, Dennis Schroder, Španjolac Alex Abrines te veteran Raymond Felton i Andre RobersonNa krilima su Paul George, Patrick Patterson, Jerami Grant, Terrance Ferguson te Timothe Luwawu-Cabarrot.

 

Startni centar je Novozelanđanin Steven Adams, a svoju treću i vjerojatno posljednju NBA šansu dobio je i Nerlens Noel, centar sa odličnim obrambenim instinktima koji je vrlo dobro odigrao u predsezoni.  Nauči li Russell Westbrook više igrati za momčad, a manje za vlastitu statistiku nebo je granica. Konkurencija na Zapadu je brutalna, no OKC ima potencijala za vrhunsku obranu i svakako ima konja za trku.

PROGNOZA: Ukoliko Schroder i Noel dadnu potrebnu pomoć Westbrooku i Georgeu OKC će biti vrlo opasna momčad. Uz Rocketse svakako najveća prijetnja Warriorsima na Zapadu.

 

ZANIMLJIVOST U BROJKAMA: 104- Russell Westbrook je sezonu završio sa 104 triple-doubleova u karijeri. Već ove sezone će sigurno prestići Jasona Kidda (107) i možda Magica Johnsona (138), a ako ostane zdrav za 2-3 sezone mogao bi preskočiti i Oscara Robertsona (181) i postati apsolutni vladar ove statistike.