Europa i Svijet
NBA: Žižiću petorka, Zubac ušao s klupe

NBA: Žižiću petorka, Zubac ušao s klupe

Autor: Teo Cilar

Dva Hrvatska košarkaša bila su noćas na terenima NBA lige.

Cleveland Cavaliersi našeg Ante Žižića upisali su novi poraz u predsezoni. Bolji su bili Washington Wizardsi rezultatom 102:95, ali treba naglasiti kako su Cavsi igrali bez Lebron Jamesa, Derrick Rosea, Kevin Lovea, J.R. Smitha, Iman Schumperta, Tristan Thompsona, Dwayne Wadea, Jae Crowdera i ozlijeđenog Isaiah Thomasa. Zbog toga je Ante Žižić dobio priliku i startao u petorci. Za 22 minute na terenu uspio je ubaciti 7 poena (3/5 dvica, 1/2 slobodna bacanja) uz 7 skokova, a imao je i po jednu asistenciju, blokadu i osvojenu loptu. Treba spomenuti da je imao i pet izgubljenih lopti. 

Ivica Zubac je u pobjedi Lakersa protiv Sacramento Kingsa rezultatom 75:69 sudjelovao s osam minuta na terenu, a za to je vrijeme ubacio 2 poena (1/5 dvica) i imao jedan skok i jednu blokadu. 

Danas će na teren Bojan Bogdanović s Pacersima protiv Detroita, Dario Šarić i Philadelphia će se susresti s Boston Celticsima, a tu očekujemo prvi nastup Šarića u predsezoni. Mario Hezonja i Damjan Rudež će na teren s Orlandom protiv Dallas Mavericksa, a Dragan Bender i Sunsi dočekuju Utah Jazz.