Hrvatska
Regija
Neće pa neće! Cibona nadoknadila -15, pa pala u produžetku!

Neće pa neće! Cibona nadoknadila -15, pa pala u produžetku!

Autor: Branko Tabak

Treći poraz Cibone u ABA ligi!

I u trećoj utakmici ovosezonskog izdanja ABA lige zagrebačka Cibona je pretrpjela poraz. U Železniku je od momčadi Ivana Velića bolji bio FMP koji je slavio nakon produžetka 93-88.

Beogradski je klub uoči početka natjecanja uvršten među klubove s najslabijim rejtingom, da bi nakon tri kola imao dvije pobjede i to obje nad hrvatskim predstavnicima Zadrom i Cibonom. Jasno je kako ova naša dva predstavnika očekuje teška borba i vrlo neizvjesna i neugodna sezona.

Cibosi su odlično otvorili susret i poveli 9-18. Do kraja prve četvrtine domaćini su se vratili i poveli 24-22, a na poluvremenu imali tri poena viška (44-41). Slijedi bijeg FMP-a na 54-41 tijekom treće četvrtine i njihovo najveće vodstvo u 33. minuti (69-54). Tu je započela nova utakmica, tu je počeo veliki Cibonin povratak. Prvo je bljesnula serija 8-0 koju je tricom otvorio i dvicom zatvorio Gilbert za 69-63. Nakon Rebecove trice za 75-66 dvije i pol minute prije kraja činilo se da je susret riješen. No, prvo je Markota zabio za dva pa je Uljarević 90 sekundi prije kraja tricom doveo Cibonu do 75-71. Apić je zabio za dva, a onda Uljarević i Markota stavlja trice za izjednačenje, do kraja regularnog dijela Jeremić i Uljarević su zabili slobodna bacanja, mladi igrač Cibone tri sekunde prije kraja za produžetak.

U njemu su se momčadi izmjenjivale u vodstvu. Zagrepčani su zadnji puta poveli nakon trice Igora Marića za 83-84. Uzvratio je Bursać nakon dvojbene situacije, odnosno koraka Rebeca koje smo mi vidjeli, ali ne i oni koji odlučuju. FMP je otišao na 86-84, Marić na drugoj strani promašio tricu, a Apić odveo domaćine na nedostižnih +4. Ukazala se Ciboni još jedna prilika. Marko Ljubičić je smanjio na 88-86, a nakon promašaja Bursaća, Markota 32 sekunde prije kraja ne pogađa tricu za vodstvo. U ruletu slobodnih bacanja ruke su drhtale do 89-87 kada Jeremić pogađa oba puta i odvodi FMP na nedostižna 4 poena viška 14 sekundi prije kraja.

Apić i Jeremić su postigli po 25 poena za FMP. Rebec je dodao 18. Kod Cibone najefikasniji je bio Gilbert sa 17 poena.