Hrvatska
Regija
Nema više 'skrivanja'. U Zagreb s otvorenim kartama

Nema više 'skrivanja'. U Zagreb s otvorenim kartama

Autor: Paulo Sarić

Zadrani se ne smatraju favoritima, ali „svašta se može dogoditi“.

Veliki derbi hrvatske košarke između Cibone i Zadra igra se za visoki ulog. Nažalost, ne za što je moguće bolje startne pozicije pred borbu za regionalni trofej, već za ostanak u elitnom razredu ABA lige. Rasplet bitke u Savskoj jednoj će momčadi poslužiti kao 'bronhi' pred nastavak sezone, dok će drugu ostaviti na dnu Jadrana u nezavidnoj situaciji pred posljednjih sedam kola. Za razliku od domaćina koji u posljednjih mjesec dana ne zna za pobjedu, Zadrani u solidnoj formi i pozitivnom raspoloženju ulaze u utakmicu, osokoljeni trijumfom protiv Mege nakon velikog preokreta u kojemu su u posljednjih pet minuta nadoknadili deset poena minusa i stigli do vrijednih bodova.

Junak nedjeljnog susreta bio je 26-godišnji Riječanin Domagoj Vuković koji je povezao nekoliko dobrih partija i s 28 poena i 13 skokova, što mu je donijelo i titulu igrača kola, odveo svoju momčad do nove pobjede.

Od mog učinka bitniji su bodovi koji nas održavaju na životu. U sljedeći susret idemo s pozitivnom energijom i pokušat ćemo potvrditi napravljeno. Dat ćemo sve od sebe i bacati se na svaku loptu da dođemo u situaciju pobijediti – kazao je Vuković koji nije želio 'gatati' pred današnji dvoboj – obje momčadi imaju šansu. Cibona je aktualni prvak Hrvatske i igra na domaćem terenu pa se ne može govoriti da smo mi favoriti. Svašta se može dogoditi. Naša igra se bazira na obrani i skoku i na to ćemo se usmjeriti.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Njegovo mišljenje dijeli i trener Danijel Jusup koji je svoj povratak na zadarsku klupu imao upravo protiv Cibone u četvrtom kolu ABA lige.

Očekujem tvrdu utakmicu u kojoj će se i s jedne i druge strane sve karte staviti na stol.

Favorita nema, čemu svjedoče i posljednja dva okršaja večerašnjih suparnika u kojima je pobjednika „odlučivala jedna lopta“.

Vidjeli ste kako je to kada se poklopi raspored. Na domaćem parketu izgubiš jednu utakmicu i uđeš u seriju poraza. Prema onome što sam vidio u zadnjoj utakmici s FMP-om, čini mi se da se Cibona diže. I oni su svjesni važnosti utakmice – dodao je Jusup i otkrio što smatra najvećom snagom 'Vukova' – Cibona vrlo često koristi svih 12 igrača. Imaju energiju kojom mogu održavati visoki intenzitet utakmice i to im je najjača strana. Njihova snaga leži u intenzitetu koji mogu dugo držati. Mislim da sam time puno rekao. S obzirom na strukturu momčadi, mi funkcioniramo drugačije.


FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Osim dobre forme, zadarske navijače veseli i liječnički karton njihovih ljubimaca. Nakon duge pauze u pogon se vratio Ivan Siriščević, Bryon Allen je uspio vratiti prijeko potrebnu energiju, dok problemi Dominika Mavre izgleda nisu bili ozbiljnije naravi.

Siriščević se priključio i odradio prvi trening s momčadi. Vidjet ćemo koliko će mu vremena trebati da uhvati ritam. Dominik je imao virozicu. U Osijeku ga ionako ne bismo koristili, ali to je razlog zašto nije dobio ni minutu. Vidjet ćemo u kakvom je stanju. Allena smo, pak, uspjeli odmoriti – zaključio je Jusup.

Utakmica se igra u Draženovom domu s počekom u 20 sati.