Europa i Svijet
Neuvjerljivo uvjerljiva Srbija protiv Dominikanske Republike

Neuvjerljivo uvjerljiva Srbija protiv Dominikanske Republike

Autor: Saša Ćirić

Što bi tek bilo da su gostima igrali Al Horford i Karl-Anthony Towns?

Srbija je, premda konačni rezultat ne sugerira takav razvoj situacije, teže od očekivanog svladala Dominikansku Republiku. Nakon četrdeset minuta igre na semaforu svijetli prividno uvjerljivih 94-76, ali simpatična srednjoamerička družina je osam i pol minuta prije kraja bila u egalu (69-69). Do kraja utakmice, dakle, Srbija postiže čak 25 poena a prima samo 7.

Otvaranje utakmice nije dalo naslutiti tešku večer za srebrnu momčad s prošlih OI. Srbija je nakon prvih deset minuta vodila s osam poena razlike i činilo se kako će ići do lagane pobjede. No, u drugoj dionici situacija se malo komplicira. Dominikanci počinju pogađati izvana, dok srpski dalekometni šut staje. Miloš Teodosić radi nesportsku grešku oko tri minute prije isteka druge četvrtine pri vodstvu od +2 za Srbiju, što gosti koriste za pet poena iz jedne akcije (dva bacanja i trica Victora Liza) i prelazak u vodstvo. Ipak, na poluvrijeme se ide s neriješenim rezultatom, 47-47.

U nastavku i dalje problemi za momčad Igora Kokoškova, koje uspijevaju riješiti tek u posljednjih osam i pol minuta, kako smo gore već naveli. Najefikasniji pojedinci u redovima Srbije bili su Boban Marjanović (18 poena i 10 skokova), Filip Petrušev (17 poena za 17 minuta) i Vasilije Micić (16 poena, 5 asistencija). Kod Dominikanske Republike Liz i Michael Torres Cuevas po 16 poena, Gelvis Solano dodao je 10.

Srbija u drugom kolu ima za protivnika reprezentaciju Filipina, a utakmica se igra sutra u 20:15.