Regija
Ni topovski udar nije pomogao Partizanu

Ni topovski udar nije pomogao Partizanu

Autor: Teo Cilar

MZT Skopje Aerodrom u drugom je susretu prvog dana ABA lige ugostio Partizan i preokrenuo -10 iz treće četvrtine za pobjedu 92:89 (26:25, 16:23, 21:19, 29:22).

Nakon izjednačene igre u prve četiri minute utakmice u dvorani je odjeknuo topovski udar. Mnogo Partizanovih navijača zagrijalo je atmosferu na samom otvaranju ABA lige, a susret je nakon tridesetak sekundi prekida nastavljen. 

Veći dio prvog poluvremena Partizan je izgledao bolje i sigurnije a na odmor su otišli sa šest koševa prednosti. Na tri i pola minute do kraja trećeg perioda, Partizan bježi na 10 koševa prednosti. U tim je trenucima izgledalo da će doći do pobjede, ali desilo se isto kao i u super kupu ABA lige kada su u trećoj četvrtini prosuli visoku prednost i na kraju uvjerljivo izgubili od Mornara. 

Sada su uspjeli zadržati četiri poena prednosti nakon trećeg djela, ali već nakon minutu i pola igre u posljednjoj četvrtini, MZT prelazi u vodstvo koje je uspješno održavao do kraja i na kraju zasluženo slavio na krilima Damjana Stojanovskog koji je ubacio 25 poena uz pet skokova i četiri asista. Treba spomenuti i novopridošlog Erica Garciu pristiglog sa sveučilišta Wofford koji je ubacio 17 poena uz čak devet asistencija. Vrlo dobar bio je i Bojan Trajkovski s 20 koševa. 

U sastavu Mute Nikolića bolji od ostalih bio je kapetan Novica Veličković s 17 poena i šest skokova. Partizan u idućem kolu