Hrvatska
Nik Slavica rekord "zapečatio" lomom prsta

Nik Slavica rekord "zapečatio" lomom prsta

Autor: KK Cedevita

Momčad Jure Zdovca dan ranije u gostima je u ABA ligi slavila protiv Mege Bemax, no protiv Zagreba ipak nije imala ni najmanjih problema.

U 4. kolu HT Premijer lige Cedevita je u Domu sportova svladala Zagreba sa 129:87. Momčad Jure Zdovca dan ranije u gostima je u ABA ligi slavila protiv Mege Bemax, no protiv Zagreba ipak nije imala ni najmanjih problema.

Nevjerojatnu utakmicu za Cedevitu večeras je odigrao Nik Slavica, koji je za 36:05 min. u igri upisao 47 poena (šut za dva 22/30, šut za tri 1/2, sl. bacanja 0/1), 16 skokova, jednu asistenciju, tri ukradene lopte i dvije blokade te je ostvario indeks 56. Nažalost, na osam sekundi do kraja utakmice Slavica je prilikom zakucavanja slomio prst.

"Kod zakucavanja sam udario u obruč i obruč mi je slomio prst", rekao je Slavica. "Dobio sam večeras priliku i to je to. Sad se pripremamo za srijedu. Treba dobiti protiv Kazana i idemo dalje. Navikao sam na ovaj ritam, i prošle godine sam imao tako. Ja sam mlad i meni je svejedno."

Jesi li prije kad zabio više od 40 poena?

"U seniorskoj karijeri nisam išao preko 40 poena, ali sam u juniorskoj kategoriji zabio 70-80."

Od ostalih igrača Cedevite dvocifreni su bili još Džanan Musa s 20 poena, tri skoka i osam asistencija, Darko Bajo sa 16 poena i šest skokova, Chris Johnson s 11 poena, šest skokova i dvije asistencije te Toni Katić s 10 poena, tri skoka i pet asistencija.

Na strani Zagreba Domagoj Proleta utakmicu je završio s 30 poena, 12 skokova i dvije asistencije, a 18 poena i tri skoka upisao je Franko Šango.

Poslije prve četvrtine gosti su vodili 27:23, no sljedećih 10 minuta Cedevita je dobila 33:17, nakon čega je do kraja kontrolirala rezultat.