Regija
Nikola Radičević u crveno-bijelom dresu

Nikola Radičević u crveno-bijelom dresu

Autor: Paulo Sarić

Nakon pet godina u Španjolskoj talentirani se razigravač vraća u Beograd.

Regionalni i srbijanski prvak KK Crvena zvezda danas je dovela novo pojačanje: Radi se o vrlo talentiranom razigravaču Nikoli Radičeviću koji je posljednjih pet sezona proveo u ACB ligi.

Mladi 196 centimetara visoki igrač košarkom se počeo baviti u rodnom Čačku, da bi kao tinejdžer preselio u redove Partizana. Iako se očekivalo da bi vrlo skoro trebao dobiti priliku u seniorskom pogonu beogradskog kluba koji je tih godina proživljavao najbolje dane u svojoj novijoj povijesti, zov iz španjolske lige je bio prejak pa se mladi Radičević odlučio zaputiti u Sevillu. Prve dvije sezone nije dobivao veliku minutažu u ACB ligi, no to se promijenilo 2014. kada je nastupio u 33 utakmice i prosječno provodio 20-ak minuta na parketu što mu je bilo dovoljno za  sedam koševa i gotovo tri asistencije u prosjeku. Na kraju iste sezone odabran je krajem druge runde na NBA draftu od strane Denver Nuggetsa.

Taman kada se očekivalo da je konačno došlo njegovih pet minuta u profesionalnoj košarci doživio je seriju zdravstvenih problema. Prvo je operirao slijepo crijevo, a potom je imao i puno težih problema s kukom zbog čega se jedno vrijeme oporavljao isključivo uz pomoć sofisticirane NASA-ine aparature, da bi na kraju – pokidao ligamente desnog koljena. Na koncu je sve probleme s ozljedama ostavio iza sebe, a da se uspješno vratio profesionalnoj košarci pokazao je prošle sezone kada je bilježio najbolje brojke u mladoj karijeri zabijavši 9.3 poena uz 2.7 asistencije u prosjeku.


Nekadašnji član mladih reprezentacija Srbije s kojom je osvojio jedno srebro i dvije bronce na prvenstvima omladinskih kategorija potpisao je trogodišnji ugovor s Crvenom zvezdom te će od početka priprema 7. kolovoza biti na raspolaganju treneru Alimpijeviću.