Europa i Svijet
Hrvatska
Njemačka otvorila splitski turnir pobjedom, slomili Meksikance tek u završnici susreta

Njemačka otvorila splitski turnir pobjedom, slomili Meksikance tek u završnici susreta

Autor: Saša Ćirić

Sjajna izvedba udarnog dvojca Meksika nije bila dovoljna za iznenađenje na startu turnira.

Prva utakmica splitskog kvalifikacijskog turnira za OI u Tokyu donijela nam je dvoboj skupine A između Njemačke i Meksika, u kojoj je nakon velike i neizvjesne borbe pobjeda ipak pripala favoriziranim Nijemcima (82-76).

Meksikanci su rano došli do vodstva, kojeg su održavali dobrih tridesetak minuta praktički u kontinuitetu. Sjajne partije pružio je udarni dvojac - Francisco Cruz zabio je čak 30 poena uz 7 skokova i 6 asistencija, dok je iskusni Gustavo Ayon dodao 18 poena i 15 skokova. No, manjak širine je presudio simpatičnoj momčadi Meksika, kod koje je spomena vrijedan učinak pružio još tek Fabian Jaimes (9 poena i 9 skokova). Kod Njemačke je situacija bila potpuno drugačija, čak pet igrača ubacilo je dvoznamenkast broj poena, od kojih najviše Joshiko Saibou (17, 5 skokova), koji je dobru podršku imao u Isaacu Bongi (13 poena, 9 skokova) te Moritzu Wagneru (11 poena, 5 skokova) i Johannesu Voigtmannu (10 poena, 10 skokova). Valja istaknuti i Andreasa Obsta (11 poena), koji je u ključnim trenucima utakmice ubacio dvije trice koje su usmjerile utakmicu u potpunosti na njemačku stranu.

Sastav izbornika Henrika Rödla "za nagradu" sutra ima slobodan dan, a Meksikanci će svoje šanse za polufinale pokušati dohvatiti protiv Rusije. Utakmica se igra u 16:30.