Hrvatska
Regija
Nova momčad Ivana Rudeža pobijedila Cedevitu Junior

Nova momčad Ivana Rudeža pobijedila Cedevitu Junior

Autor: Z.D. Photo: KK Cedevta junior

Nakon produžetka


Cedevita Junior je u prvoj pripremnoj utakmici nakon produžetka poražena od mađarskog Komet Kaposvari 100:103.

Utakmicu s klupe je vodio pomoćni trener Luka Pešut, dok je glavni trener Damir Mulaomerović s Hrvatskom reprezentacijom na Eurobasketu. 

Utakmica je bila dosta izjednačena tijekom cijelog susreta. Nakon prve četvrtine gosti su držali prednost 22:28. Momčad Cedevite Junior je do poluvremena uspjela izjednačiti rezultat na 45:45.

Do kraja treće dionice momčad Ivana Rudeža je imala vodstvo od jednog koša 73:75. U posljednjim sekundama utakmice Renato Serdarušić je bio mirne ruke te je zabio tricu koja je poslala utakmicu u produžetku 96:96. U produžetku Kaposvari je bio bolji te je na kraju slavio 100:103. 

CEDEVITA JUNIOR: Vrgoč 9, Ogrizović 14, Serdarušić 11, Mustapić 6, Rašić 18, Orel 13, Lončar 4, Zanki 3, Čolak, Šabić 8, Jacović 14. 

KOMET KAPOSVARI: Paar, Hughes 20, Aris 6, Gabrić 18, Hendlein 7, Csorvasi 4, Hajduk, Puska 4, Krnjajski 17, Adamu 23, Bogdan 4.

Luka Pešut, trener Cedevite junior: "Najviše od igrača smo tražili neki energetski učinak, dosta igrača nam nedostaje, neki dečki su u Cedevita Olimpiji tako da nismo previše trenirali pet na pet. S utakmicom sam zadovoljan, ulazak na početku utakmice i na poluvremenu su bili lošiji, ali čim smo digli energiju izgledalo je puno bolje. Mlada smo ekipa i to mora biti forte u našoj igri, inače ćemo imati dosta problema."