Hrvatska
Nova pobjeda Cibone, novi double-double učinak Roka Prkačina

Nova pobjeda Cibone, novi double-double učinak Roka Prkačina

Autor: Branko Tabak

Bez problema protiv Šibenke.

U 3. kolu HT Premijer lige Cibona je u Draženovom domu pobijedila Šibenku s 96-67.

Roko Prkačin je ponovno ostvario double-double učinak sa 15 poena i 10 skokova, dok je Ivan Novačić za 9 minuta provedenih u igri zabio također 15 koševa. Mateo Drežnjak je dodao 12 poena, a Igor Marić 11 sa stopostotnim šutom za tri poena (3-3). Istaknuo se i Filip Bundović sa 8 poena, 5 skokova, 5 asista i 3 blokade.

Ivan Velić, trener Cibone:

Dobra je stvar što smo nastavili s energijom koju smo imali zadnje 2 utakmice. Nezgodno je to što se još uvijek upoznajemo. Koristimo svih 12 igrača da vidimo koliko tko može i što može. Igrači koji su možda trebali dobiti veću minutažu je nisu dobili iz prostog razloga što se kao ekipa još upoznajemo, tako da smo i ovu utakmicu iskoristili da se pokušamo što više uigrati jer znamo svi da smo imali premal broj pripremnih utakmica. Jako je bitno da imamo dobru atmosferu i da u koliko toliko dobrom stanju dočekujemo Zvezdu.

Novačić je u najmanje minuta danas napravio najviše ‘nereda’…

Kad sam rekao da su neki trebali više igrati mislio sam na Novačića. Kako je bio raspoložen u 9 minuta je napravio strašan posao što se tiče napadačkog učinka. Kao tim smo djelovali, nekad ćemo pobjeđivati, nekad ćemo gubiti, ali najbitnije je da su svi dali sve od sebe i čestitam im na pobjedi.

Lovro Gnjidić, igrač Cibone:

Zadovoljan sam prikazanim i svojom izvedbom. Zahvalan sam na minutaži koju sam dobio i dajem sve od sebe da je i opravdam. Danas smo dosta rotirali i uigravali se, probali neke nove akcije i to je dobro izgledalo.

Dženan Rahimić, trener Šibenke:

Možda će zvučati glupo, ali mislim da vrijedimo više od ovog. Ne kažem da trebamo dobiti Cibonu, ali mislim da nije potrebno da gubimo 20 razlike i tek onda počnemo igrati. Drugo poluvrijeme je bilo pristojno uz neke promašene penale, ali mogu biti zadovoljan s nekim segmentima igre.

James Freeman, igrač Šibenke:

Igrali smo protiv dobrog protivnika, došli smo ovdje dati sve od sebe i pokušati parirati. Trebamo odmah na idućem treningu probati ispraviti sve nedostatke koje smo danas pokazali.

CIBONA – ŠIBENKA 96-67 (32-19, 20-13, 22-19, 22-16)

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE