Hrvatska
Nova pobjeda Gorice - a sada Cibona!

Nova pobjeda Gorice - a sada Cibona!

Autor: Duje Jurić

Brzoja predvodio Goričane do nove pobjede, isključen trener Škrljeva Damir Rajković.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva doživjeli su još jedan domaći poraz u HT Premjer ligi. Bolji od Zelenih bila je Gorica, koja je pobijedila 91:72 i tako došla do prve pobjede na Mavrincima. Domaćini su ostali na dvije prvenstvene pobjede, dok je Gorica nastavila sa odličnim igrama u novom prvenstvu, čime su se svrstali u sam vrh Hrvatske košarke.

Prvu četvrtinu možemo podijeliti u dva dijela. Veći dio prve četvrtine pripao je Adria Oil Škrljevu, koje je vodilo do 2 minute i 37 sekundi prije kraja, kada  je Gorica uspjela izjednačiti na 15:15, a posljednji dio pripao je gostima, koji su nakon deset minuta imali prednost  18:23. Domaćin je do prednosti od 15:11 došao na krilima kapetana Josipa Barnjaka koji je zabio tricu i dvicu, te Ante Gospića, koji je upisao osam koševa. Kod Gorice su za prednost na mini odmoru najviše poentirali Mislav Brzoja, Ivan Papac i Ivan Vučić.

Drugu četvrtinu dobili su domaćini rezultatom 18:15, ali se na veliki odmor otišlo prednošću gostiju 38:36. U tom dijelu za Zelene su pogađali Ivan Batur i Luka Pandurić. Treba naglasiti da je trener Zelenih Damir Rajković bio lišen usluga Domagoja Vrkića, koji je još uvijek povrijeđen od susreta sa Hermes Analitikom, a dan uoči utakmice sporazumno su se rastali klub i Dragan Šekelja. Tako je strateg Škrljeva morao koristiti nisku petorku. Dodajmo da je nezaliječen igrao i kapetan Barnjak.

Početak drugog dijela u znaku je Gorice, koja je na isteku tridesete minute imala plus četiri 61:57, nakon što su u 27' imali i plus jedanaest 60:49. Međutim, nakon što je u 28' isključen trener Rajković zbog druge tehničke domaći sastav je prednost gostiju uspio smanjiti.

Posljednjih deset minuta bolje otvara Gorica, koja je napravila seriju 8:0 za prednost 69:57, pa je prvi pomoćnik Mirko Ščekić morao pozvati minutu odmora, koja nije pomogla jer gosti nakon tri mute odlaze na 73:53. Domaćin je prvi koš u posljednjoj četvrtini postigao tek nakon pet minuta igre, pa je pobjeda zasluženo otišla put Gorice, kod koje su najučinkovitiji bili Mislav Brzoja sa 26 i Ante Mašić sa 15 postignutih koševa. Kod domaćina najučinkovitiji bili su Luka Pandurić sa 17 i Ante Gospić sa 16 postignutih koševa.

Gorica je na Facebooku pobjedu proslavila porukom Ciboni s kojom se sastaje u sljedećem kolu.