Hrvatska
Novi šok za Grafičar, Međimurju usred Ludbrega Kup regije sjever

Novi šok za Grafičar, Međimurju usred Ludbrega Kup regije sjever

Autor: Teo Cilar

Ludbrežani ljuti na sudačku trojku.

Košarkaši Međimurja iz Čakovca osvojili su Kup "Krešimir Ćosić" regije sjever pobjedom u finalu protiv Grafičara u Ludbregu rezultatom 67:64 (20:18, 13:15, 13:9, 21:22).

Košarkaši Grafičara izgubili su i drugi veliki derbi u samo nekoliko dana. Nakon poraza u 3. kolu Druge lige sjever na gostovanju u Virju kod Podravca, jučer je uslijedio i poraz u finalu Kupa regije sjever protiv Međimurja. Uspjeh sastava iz Čakovca još je i veći kada spomenemo da su igrali bez najboljeg igrača Danijela Krajačića i najboljeg beka u momčadi, Stjepana Kranjčeca. Kod Grafičara od samog početka sezone nema Manuela Novaka zbog operacije leđa. 

Neizvjestan susret gledali smo do samog kraja, a na kraju je do pobjede došlo Međimurje. Domaćini su bili izuzetno nezadovoljni suđenjem. Loše suđenje su nam potvrdili i iz tabora čakovečkog sastava. Sudačka trojka imala je najmanje dvadesetak grešaka, četiri ili pet odluka više otišlo je na stranu Međimurja. 

FOTO: Dražen Vađunec

Sudačka trojka je tako u utakmici velikog uloga svojim nejasnim kriterijem unijela još više nervoze među igrače i trenere pa se sada više priča o suđenju nego o samoj utakmici, a tamo su Međimurje do pobjede odveli veterani. Davor Ostoja koji na leđima ima 40 godina bio je najbolji kod Međimurja s 14 poena, kapetan Saša Horvat blizu je 50-e godine, točnije ima 47, a on je ubacio 13 poena. Valja spomenuti kako je mladi Mislav Kranjčec ubacio 11 poena, a Igor Drk 10 poena. Još je jedan igrač na leđima s skoro 40 godina imao bitnu ulogu u momčadi, a riječ je o Matiji Novaku koji je ubacio 7 poena, ali je obavio još veći posao u obrani na ponajboljem igraču Grafičara Anti Božiću koji je ubacio za njega skromnih 6 poena. 

Najbolji u redovima Grafičara bio je Čakovčanac Mario Novak-Marek s 22 poena dok je Luka Prprović ubacio 14 poena. Međimurje će u narednoj fazi natjecanja zaigrati protiv pobjednika regije istok. 

Za kraj izjava trenera Međimurja, Marija Novaka.

- Moji su se igrači ovog puta snašli bolje i pobijedili. Mogao je i Grafičar doći do pobjede, ne bi bilo nezasluženo da su i oni dobili.