Regija
Novosti s regionalnog tržišta: Krka kompletira momčad, Partizan doveo Smailagića

Novosti s regionalnog tržišta: Krka kompletira momčad, Partizan doveo Smailagića

Autor: Saša Ćirić

Mercato.

Sezona transfera u regionalnoj košarci je u punom jeku. Krka je polako ali sigurno popunila svoj roster. Produžili su ugovore Luki Laporniku, Janu Kosiju i Leonu Štergaru, kao i još ranije prošlog mjeseca Roku Stipčeviću, dok su sa strane doveli mladiće Andreja Stavrova (Triglav Kranj), Juru Špana (Šentjur), a u matični klub su se vratili centar Jakov Stipaničev i osamnaestogodišnji Jaka Klobučar

Budućnost je dovela D.J. Seeleya iz Bayerna, dok je Studentski centar potpisao 28-godišnjeg Justina Edwardsa iz Cluja. Treći crnogorski abaligaš, barski Mornar, ove sezone ima nešto drugačiju transfer politiku od one na kakvu smo naviknuti od njih. Nakon Milije Mikovića i Strahinje Mićovića, Barani su u matični klub vratili još jednog domaćeg igrača. Branič Vladimir Mihailović, koji će za tri dana proslaviti 31. rođendan, bio je član Mornara od 2008. do 2010. 

Igokea je produžila ugovor s Milanom Vulićem, dok je Borac s dalekog Novog Zelanda doveo američkog šutera Huntera Halea. Posljednja transfer vijest iz regionalne lige ona je o novom pojačanju Partizana. Nakon što se nije uspio izboriti za mjesto u rotaciji Golden State Warriorsa, mladi srpski internacionalac Alen Smailagić (21) se vraća u domovinu.