Hrvatska
Obradović dočekan dugotrajnim pljeskom, a u srdačnom susretu iskazao respekt Jakovu Vladoviću

Obradović dočekan dugotrajnim pljeskom, a u srdačnom susretu iskazao respekt Jakovu Vladoviću

Autor: Tportal tportal Photo: KK Zadar - Šime Zelić

Najtrofejniji europski klupski trener Želimir Željko Obradović rukama se primio za srce i Zadranima uzvratio ljubav

Košarkaši Zadra i Partizana prezentirali su dopadljivu košarkašku u utakmici prvog kola ABA lige u dvorani Krešimir Ćosić na zadarskom Višnjiku. Premda je pobjeda otišla na stranu beogradske momčadi trener Zadra Ivan Perinčić je imao razloge za zadovoljstvo, objavio je tportal

'Odigrali smo timski, a najbolji pokazatelj za to je 21 asistencija. Baš to nam je falilo protiv Škrljeva kada smo lekciju učili kroz poraz. Tu smo situaciju riješili među četiri zida. Igra koju smo prezentirali protiv Partizana je obećavajuća, ona je pokazatelj kojim putom ići dalje. Ponosan sam na igrače kako su odigrali protiv ekipe koja je jedan od favorita za osvajanje regionalne lige. Na kraju su presudili detalji i individualna kvaliteta Partizanovih igrača', rekao je Perinčić.

Sa suprotne strane stajao je trener koji je odavno stekao status legende - Željko Obradović. Njegovo predstavljanje prije početka susreta publika u Zadru je popratila dugotrajnim pljeskom. Trajalo je to minutu i pol, ako ne i duže i izazvalo emotivnu reakciju srbijanskog stručnjaka. Primio se rukama za srce i Zadranima 'uzvratio' ljubav.

'Hvala Zadranima na dobrodošlici. Ovo sam već doživljavao od njih i stvarno je ugodno. Što se utakmice tiče bila je teška, odlučile su sitnice. Istina, imali smo prednost u velikom dijelu utakmice, ali igra se 40 minuta, a Zadar je igrao vrlo hrabro. Ima stvari koje moramo popraviti u igri, a pobjeda je satisfakcija za daljnji rad, a Zadru želim svu sreću u nastavku sezone', rekao je u obraćanju novinarima Obradović.

Susreti sa zadarskom publikom kojih se prisjeća vezani su uz česta gostovanja njegov bivšeg kluba Fenerbahčea na pripremnom turniru Zadar Basketball Tournament, a posebno emotivan bio je prvi susret 2014. godine kada je 6000 gledatelja ovacijom pozdravilo ovog košarkaškog velikana. Tu je veličinu pokazao i u ceremonijalnoj uvertiri susreta u kojoj je glavna uloga pripala umirovljenom zadarskom košarkašu, negdašnjem kapetanu Zadra Jakovu Vladoviću.

Vladović je za oproštaj od aktivnog igranja dobio prigodne poklone matičnog kluba i ABA lige, a najtrofejniji europski klupski trener se među prvima upisao u listu čestitara, uz Pina Giergiju i Bruna Marcelića, najtrofejnijem košarkašu Zadra u povijesti (po šest trofeja). 

'Hvala ABA ligi na inicijativi, mom matičnom klubu, velikom treneru i velikom gospodinu Obradoviću, a ponajviše mojim Zadranimam, vrsnim poznavateljima košarke, koji su me pratili kroz cijelu igračku karijeru i podarili toliko radosnih trenutaka. Nadam se sam im uspio barem dijelom uzvratiti', izjavio je Vladović za tportal.

Ovo nije njegov oproštaj od košarke. Naime, preuzeo je ulogu voditelja škole košarke i pomoćnog trenera seniorske momčadi KK Sonik Puntamika, člana HT Premijer lige.