Hrvatska
Od 0-10 do uvjerljive pobjede

Od 0-10 do uvjerljive pobjede

Autor: KK Cibona

Cibona pobjedom zadržala poziciju broj 1.

U 19. kolu HT Premijer lige košarkaši Cibone pobjedili su Split rezultatom 99-84.

Momčad Ante Grgurevića susret je otvorila serijom 10:0 i svoje su vodstvo Dalmatinci držali sve do 16. minute kada su Cibosi košem Gilberta prvi put poveli (40-39). Prvo poluvrijeme zaključao je Igor Marić s dvije vezane trice i prednosti od +9 (52-43). Krajem treće četvrtine Cibona je napravila seriju 11:0 koju je do završetka utakmice samo povećavala, a gostima na koncu nisu pomoglo ni 35 slobodnih bacanja u odnosu na 13 Ciboninih.

Najbolji strijelac u redovima Cibosa bio je Krešimir Ljubičić sa 21 poenom, 8 skokova i valorizacijom 24.

Cibona je prva s 15 pobjeda koliko ima i Zadar a Split je pao na četvrto mjesto s 11 pobjeda koliko ima i treća Cedevita.

Ivan Velić, trener Cibone:

”U prvu četvrtinu nismo ušli kako treba. Primiti 32 poena je ispod svakog nivoa i to se više ne smije događati. Ušli smo prelagano u utakmicu pa smo morali idućih 30 minuta odigrati dobro da bi stvari došle na svoje mjesto što smo i napravili. Svi su igrači imali prostora da odigraju što je bio i cilj, a svoje su minute iskoristili i najmlađi - Gilbert, Prkačin i Krešo Ljubičić. Zadovoljan sam većim dijelom utakmice izuzev te prve četvrtine. Čestitam ekipi na pobjedi i sad ćemo iskoristiti ovaj period da malo nagazimo ekipu i pripremimo se za playoff.”

Krešimir Ljubičić, igrač Cibone:

”Čestitao bi ekipi na povratku nakon lošeg ulaska u utakmicu i ekipi Splita na dobroj borbi i na dobroj utakmici. Idemo sad pojačati malo trenažni ciklus kako bi u ovom ritmu pobjeda i nastavili.”

Ante Grgurević, trener Splita:

”Dobro smo otvorili utakmicu, nerealno je bilo očekivati da ćemo tako i nastaviti jer je Cibona ipak prekvalitetna. Žao mi je što nismo pružili veći otpor u obrani. Protiv Cibone u Zagrebu ne možeš primiti 52 poena na poluvremenu. Slabo smo korigirali drugo poluvrijeme, sa 17 izgubljenih lopti teško je odigrati protiv Cibone u gostima, ne možeš ni kući da imaš ne znam kakav postotak šuta pobjediti utakmicu na taj način . Određenih pomaka ima, s određenim sam stvarima zadovoljan ali još ima puno prostora gdje želim da se nađemo i vjerujem da možemo dati puno više.”

Pavle Marčinković, igrač Splita:

”Nismo uspjeli što smo se dogovorili. Na poluvremenu smo primili previše poena za dobiti u gostima i moramo tražiti prostor da napredujemo. Cibona je danas zaista dobro izgledala, rastrčana sa dosta laganih poena. Dozvolili smo im da nas kažnjavaju iz previše oružja- od šuta, prodora, kontri, igre leđima i to je to, njima sretno dalje a mi idemo u svoju borbu.”

CIBONA- SPLIT 99-84  (19-32, 33-17, 20-13, 27-22)

CIBONA: Bilinovac 12, Ljubičić M. 5, Rogić 10, Marić 15, Bundović 10, Gilbert 9, Novačić, Prkačin 9, Rozić, Ljubičić K. 21, Pilepić 5, Markota 3.

SPLIT: Kalajžić 11, Veljačić 3, Rebić, Kedžo 10, Gabrić 5, Runjić 2, Marčinković 18, Jukić 11, Vrkić 10, Cobbins 14.