Hrvatska
Odlični Gnjidić vodio Cibonu do preokreta protiv Gorice, isključen Sesar

Odlični Gnjidić vodio Cibonu do preokreta protiv Gorice, isključen Sesar

Jedna sudačka odluka, ispravna ili ne, uništila je draž utakmice.

Gorica je večeras pružila snažan otpor favoriziranoj Ciboni i vodila veći dio utakmice. Bodovi su na kraju pripali domaćoj ekipi (91-84).

Utakmicu je snažnim zakucavanjem otvorio Baković. Zatim Mazalin i Kalajžić postižu kombinirano 11 vrlo lijepih poena i Gorica je povela 8:13 nakon samo 3 i pol minuta igre. Trener Jovanović poziva minutu odmora poslije koje se Cibona konsolidira i serijom 10:2 prelazi u vodstvo 18:15.

Sada Sesar zove minutu odmora poslije koje Gorica radi mini seriju 7-3 i na mali odmor odlazi s minimalnom prednošću 21:22.

Drugu četvrtinu košem otvara Ljubičić, a malo kasnije isti igrač dovodi Bikove u vodstvo 23:29.

 Novačić veže 5 poena i smanjuje na 28:29, a u 14. minuti Prkačin vraća stvari na početak jer na semaforu je 30:30.

Međutim, uz dvije trice Kalajžića i jedne Uljarevića Bikovi odlaze na +10 (36:46). Do odlaska na veliki odmor gorički igrači održavaju prednost i stvaraju zalihu od 8 poena uoči nastavka (41:49).

 Sesarov stroj  odigrao je fenomenalno prvo poluvrijeme i postigao skoro 50 koševa moćnoj Ciboni. Bilo je samo pitanje hoće li Bikovi imati snage nastaviti u tom ritmu jer ovo im je bila 6. utakmica u 12 dana.

Goričani ipak nisu uspjeli. Držali su se do 3 i pol minute prije kraja i rezultata 82:82. Međutim, Sesar je isključen zbog dvije tehničke, a zbog 5 osobnih kraj utakmice na parketu nisu dočekali ni Ljubičić i Baković. Tako je Cibona  osvojila vrijedne bodove pobijedivši na kraju 91:84.

Vukove je sa 17 koševa i 6 skokova predvodio Darko Planinić koji se razigrao u 2. poluvremenu. Najbolje pomagače imao je u Lovri Gnjidiću koji je ubilježio 14 koševa, 5 skokova i 6 asistencija, te Mateu Drežnjaku koji se zaustavio na 14 poena.

U redovima Gorice najefikasniji je bio Lovro Mazalin s 23 koša i 7 skokova, Kalajžić je pridodao 16 koševa i 8 asistencija, a dvoznamenkast je još bio i Uljarević s 11 poena.

Vladimir Jovanović: 

Imali smo malih problema oko sastava no to je normalno u sportu, nismo se žalili. Na kraju smo našli način da izvučemo važnu pobjedu za nas jer nam je zaista svaka u domaćem prvenstvu bitna. Ne bi htio nikog posebno izdvajati jer su svi koji su igrali dali svoj maksimum da budemo dobri.

Lovro Gnjidić:

Čestitam svojoj ekipi na odličnoj utakmici i Gorici na jednoj jako borbenoj. Loše smo krenuli, oni su to iskoristili i vodili veći dio utakmice. Na kraju smo obranom i dobrom energijom u posljednjoj četvrtini prelomili utakmicu. Dao sam sve od sebe kao i svi i slađe je kad ovako dođemo do pobjede.

Josip Sesar:

Htio bi samo čestitati svojim momcima na odličnoj utakmici.

Lovro Mazalin:

Fizički dosta teška utakmica. Htio bi čestitati svojim dečkima, stvarno smo se borili do zadnje sekunde. Ovo je pokazatelj kako bi trebali igrati. Čestitam i ekipi Cibone. Vraćamo se treninzima da budemo još bolji i veselimo se sljedećoj utakmici.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore