Europa i Svijet
Hrvatska
Određen novi datum Olimpijskih igara, hoće li se mijenjati i termin Eurobasketa?

Određen novi datum Olimpijskih igara, hoće li se mijenjati i termin Eurobasketa?

Za sada su na manje od mjesec dana razmaka.

Međunarodni olimpijski odbor, Međunarodni paraolimpijski odbor te Organizacijski odbor Tokio 2020 i japanska vlada danas su dogovorili nove datume održavanja igara XXXII Olimpijade. Olimpijske će se igre tako slaviti od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021, dok će se Paraolimpijske igre održati od 24. kolovoza do 5. rujna 2021.

Podsjetimo, nedavno je, zbog pandemije koronavirusa i s njom povezano ugrožene sigurnosti sportaša, donesena odluka da se Olimpijske igre odgode s 2020. na 2021. godinu, s time da će i dalje zadržati naziv „Olimpijske igre Tokio 2020“. Danas je pala odluka o točnom datumu, a sada se čeka reakcija krovne košarkaške organizacije FIBA-e o mogućim promjenama održavanja kontinentalnih natjecanja.

Naime, Europsko prvenstvo (FIBA EuroBasket) bi se po utvrđenom kalendaru trebalo odigrati između 2. i 19. rujna 2021, no s obzirom da su sada na rasporedu u istoj godini i Olimpijske igre i to s manje od mjesec dana pauze između dva velika reprezentativna događaja, izvjesno je da bi se i datumi Europskog prvenstva mogli pomicati.