Europa i Svijet
Regija
VIDEO: Olimpia uzela ponuđeno, Olympiacos oduševio u Moskvi

VIDEO: Olimpia uzela ponuđeno, Olympiacos oduševio u Moskvi

Autor: Branko Tabak

Dovoljno je imati Olimp u imenu.

Niš' posebno Olimpija Milano je uzela bodove u Podgorici protiv slabe Budućnosti, sažetak je utakmice 1. kola Eurolige u jednoj rečenici.

Talijanski prvak je slavio 71-82. U prvom poluvremenu stekli su Milanezi 14 poena viška. Kada je Budućnost u nastavku priprijetila, čak i stigla na samo tri poena zaostatka (49-52), Vladimir Micov je trećom tricom u trećoj četvrtini otklonio opasnost.

Drugu priliku imali su Podgoričani na 2:30 do kraja kada je Earl Clark tricom približio svoju momčad na 71-74. Opet je Micov bio taj koji je imao mirnoću i zabio za +5. Kod rezultata 71-76  Nikola Ivanović i Nemanja Gordić su promašili šuteve za tri poena, pa su Talijani uzeli ponuđeno i na kraju otišli na dvoznamenkastu prednost.

Micov je bio najefikasniji u redovima Olimpije s 15 poena, Nemanja Nedović ih je postigao 14,  Mike James 13, Mindaugas Kuzminskas 12, a Arturas Gudaitis 11.

Kod domaćina Earl Clark je zabio 22, Edwin Jackson 12, a  Alen Omić i Nikola Ivanović po 11.


Olympiacos je pod dirigentskom palicom vrsnog trenera Davida Blatta slavio na gostovanju kod Himkija 66-87 demonstrirajući košarku po guštu svakog istinskog zaljubljenika u ovaj sport. Protok lopte i lakoća stvaranja prilika za realizaciju na trenutku su 'ostavljali bez daha'.

Prva i treća dionica pripale su  na posjed lopte domaćinima, no u drugoj i četvrtoj Olympiacos je pokazao nadmoć i obje dobio s 12 poena viška, zanimljivo s istim rezultatom 12-24.

Alexey Shved će teško sam išta napraviti u ovosezonskom izdanju Eurolige. Postigao je 34 poena, a njegova momčad je završila na -21. Ne priključi li se njegovoj košarkaškoj genijalnosti još netko, mogla bi to biti razočaravajuća sezona za Ruse.

Zach Leday je s 14 poena bio najefikasniji u redovima Olympiacosa, Sasha Vezenkov ih postigao 13, Janis Strelnieks i Georgios Printezis po 11.