Regija
Olimpija nije izdržala protiv raspoložene Crvene Zvezde

Olimpija nije izdržala protiv raspoložene Crvene Zvezde

Autor: Saša Ćirić

Beograđani će u polufinalu na drugoj strani imati momčad Cedevite.

Posljednji četvrtfinalni susret Superkupa ABA lige ponudio je susret Crvene Zvezde i ljubljanske Olimpije. Zmajčeki su u početnom odmjeravanju snaga nametnuli svoj ritam, ali sve do sedme minute nisu mogli to kapitalizirati. No, serijom 10-2 zatvaraju prvu četvrtinu, pa se na prvi odmor otišlo rezultatom 28-20 u korist Olimpije. 

Momčad u crveno-bijelim dresovima je pohvatala konce tijekom druge četvrtine, ali je mlada momčad iz slovenske prijestolnice fizički parirala, pa je rezultat još uvijek bio u sferi neizvjesnosti. Na poluvrijeme se otišlo s +2 za Olimpiju (40-42), pa je trener Beograđana Milan Tomić morao smisliti kako slomiti žilave Slovence.

Joe Ragland (Foto: ABA Liga/Nenad Vuruna)

Što god da su na poluvremenu dogovorili u svlačionici, Tomić i njegovi momci su i više no sproveli u djelo. Čvrstom obranom i dobrom igrom u napadu preokreću rezultat u vlastitu korist, pa nakon 30 minuta igre na semaforu svijetli +9 za Zvezdu (60-51). Olimpija je, premda rezultatski još uvijek u igri, bila slomljena psihički. Kao rezultat toga posljednja četvrtina je poslužila Beograđanima za nešto jači trening, pa je s 26-9 u tom periodu Crvena Zvezda uvjerljivo (86-60) ušla u polufinale.

Pobjedničku momčad predvodili su u balansiranom napadu Maik Zirbes (14), Billy Baron (12) te Joe Ragland i Stratos Perperoglou s po 11 poena svaki. Kod Olimpije najefikasniji je bio Blaž Mesiček (15), a Mirza Begić je dodao 10 poena.

Statistika utakmice