Europa i Svijet
Hrvatska
Olympiacos nokautirao Cibose, Buljević u tri susreta pokazao najviše

Olympiacos nokautirao Cibose, Buljević u tri susreta pokazao najviše

Autor: Branko Tabak Photo: Euroleague Miguel Angel Polo

Smrzavanje na -34.

Nakon sjajnog otvaranja euroligaškog turnira u Valenciji i pobjede protiv Unicaje 84-77 Cibona je doživjela dva poraza te natjecanje u skupini završila na posljednjem mjestu. 

Sve je izgledalo fantastično do kraja prve četvrtine utakmice drugog kola protiv Valencije i vodstva 26-10. Kola su krenula nizbrdo u trećoj četvrtini koju su Cibosi izgubili 38-9. Valencija je nakon toga mirno privela utakmicu kraju i slavila 87-72. Olympiacos je danas nastavio tamo gdje je Valencija stala. Grci su razbili Vukove 73-107.

U prvom susretu i pobjedi protiv moćne Unicaje briljirao je Roko Prkačin 31 poen, 10 skokova), koji nije uspio ponoviti svoju igru u sljedeća dva kola. Protiv Valencije je postigao 8 poena uz 13 skokova, a protiv Olympiacosa 9 poena uz 11 skokova. Na kraju se pokazalo kako je najkonstantniji igrač Cibone bio Lukša Buljević. Unicaji je zabio,13 uz 8 skokova, Valenciji 29 uz 19 skokova, a Olympiacosu 20 uz 5 skokova. 

Unicaja je, pak, s dvije pobjede stigla do prvog mjesta u skupini i finala koje ćrotiv Gran Canarije koja je osvojila prvo mjesto u drugoj skupini, također s omjerom 2-1.