Hrvatska
Omiš iskoristio kontraritam Zapruđa, odlična igra Šipića

Omiš iskoristio kontraritam Zapruđa, odlična igra Šipića

Prva muška liga.

U posljednjoj utakmici 17.kola Prve muške lige Omiš Čagalj Tours je kao gost slavio kod Zapruđa 95:81. Gosti koji su u Zagreb doputovali bez Ivana Mimice do pobjede su stigli boljom igrom u završnici utakmice. Početkom posljednje četvrtine Zapruđe je košem Doriana Jeleneka posljednji puta vodilo (69:68). 

Tada Omiš radi seriju 9:0 koju je tricom prekinuo Bruno Perić, a uzvratio Denis Srzić. Uz Roka Gizdavčića (21p) koji je zabio tricu 85:74 gostima su mirnu završnicu osigurali Dino Šipić (29p, 11 sk) i Nenad Delić (16p, 9sk, 10as). Kod Zapruđa koje je igralo bez Tomislava Garvanovića i imalo 19 skokova manje te promašilo 11 slobodnih bacanja izdvojili su se Perić (24p, 6as), Kristijan Joksimović (19p, 6sk) i Jelenek (15p, 5sk).

”Izdržali smo 35 minuta što se na kraju pokazalo kao nedovoljno. Individualno su nas pobjedili u napadu i nadskakali. Čestitam Omišu na zasluženoj pobjedi” - kazao je trener Zapruđa Siniša Mesić, a Mladen Vušković, trener Omiša ČT je naglasio: ”Vidjeli smo da je Zapruđe u nekom kontraritmu i mislim da smo pobijedili zasluženo uz jako dobru igru Šipića.”