Hrvatska
Regija
Optimizam u Tornju, vraća se Rozić

Optimizam u Tornju, vraća se Rozić

Autor: Branko Tabak

U subotu s početkom u 17 sati Cibona u 5. kolu ABA lige gostuje kod Petrol Olimpije.

Prije desetak dana Ivan Velić se nalazio u istoj košari u kojoj su bili Sito Alonso i Aleš Pipan. Uz malu razliku, Zadar i Cedevita su igrali loše, dok je Cibona pružala dobre igre, ali je griješila kada su se utakmice odlučivale te je u sezonu ušla s omjerom 0-3 u ABA ligi. Onda se dogodio gradski derbi regionalne lige u kojemu su Velićevi igrači pobijedili Cedevitu, pa uvjerljiva pobjeda nad Boscom te je Velić iskoraknuo iz trenerske klape kojoj je prijetila smjena. Pipan i Alonso su dobili otkaze, ili kako se to danas voli reći, sporazumno su raskinuli ugovore sa svojim poslodavcima. Velić je nastavio kormilariti Cibonom koju u subotu očekuje teško gostovanje kod Petrol Olimpije (17 sati,Arena Stožice).

- Olimpija ima veliku kvalitetu, 18 igrača u rosteru. U ova 4. kola pokazali su da su jako dominantni protiv Mornara i Zadra s tim da su i vani igrali na jednu loptu i s Megom i Partizanom tako da je bespredmetno trošiti riječi o njima. Imaju jako ozbiljan i moćan roster. Pokušat ćemo zadržati svoj nivo igre na tragu utakmice s Cedevitom i tražit ćemo šansu u toj utakmici i pokušati doći do još jednog iznenađenja. Zdravstvenih problema i dalje imamo, Krešimira Ljubičića nećemo imati u rosteru no možda postoji nada da nam se priključi kapetan Marin Rozić koji bi nam puno značio u ovom trenutku, kazao je uoči važne utakmice Velić.

Rozić ide na put i poručuju:

- Nakon prve pobjede u ABA Ligi protiv Cedevite imamo pozitivnu atmosferu i želimo zadržati to ozračje. Idemo u Ljubljanu odigrati jednu dobru utakmicu. Što se tiče Olimpije, dobra su ekipa. Doveli su Reynoldsa, nama dobro poznatog. Znamo koliko je to dobar i kvalitetan igrač i on im definitivno puno znači. Siguran sam da će se oni jako dobro pripremiti, dobro nas poznaju, međutim, i mi imamo dovoljno vremena da se pripremimo, da odemo tamo i odigramo jednu pravu mušku utakmicu.