Hrvatska
Optimizma u Puntamici ne nedostaje: Imat ćemo svoju priliku

Optimizma u Puntamici ne nedostaje: Imat ćemo svoju priliku

Autor: KK Sonik Puntamika Photo: Marin Sušić

Gostovanje kod Škrljeva

Košarkaši Puntamike u borbu za očuvanjem premijerligaškog statusa kreću danas poslijepodne kada na Mavrincima gostuju kod Adria Oil Škrljeva. Domaćini su do posljednjeg kola osnovnog dijela HT Premijer lige bili u igri za plasman u Ligu za prvaka, no poraz od Cedevite Junior, u kombinaciji s pobjedom Zaboka nad Puntamičanima, bacio ih je u donji dom hrvatske košarke odakle će pokušati uhvatiti doigravanje. Zadrani, pak, žele prekinuti negativan niz koji traje puna tri mjeseca koliko je prošlo od posljednje pobjede u domaćem prvenstvu protiv Alkara.

- Škrljevo je definitivno favorit u današnjem dvoboju, no ni mi nismo bez šanse. Napravili smo dobru pripremu za utakmicu, odradili smo kvalitetne treninge i uz pravi pristup, budemo li poštovali dogovoreno, imat ćemo svoju priliku. Od igrača očekujem da učine sve što je u njihovoj moći da se s gostovanja vratimo s dva boda i u vedrijem tonu krenemo u nastavak sezone. Jedna pobjeda bi puno toga preokrenula na psihološkom planu - kazao je u najavi današnjeg dvoboja trener Puntamike Roko Jurlina koji vjerojatno neće moći računati na mladog Davida Pavina i novopridošlog Emilija Banića, no dobra je vijest da bi se u sastav trebao vratiti Marino Šarlija, a očekuje se i debi Tonija Ćutuka.

Igrači Damira Rajkovića se trenutno nalaze na prvom mjestu Lige za ostanak s deset pobjeda iz 22 odigrana susreta, a uz šuterski opasnu visoku liniju najveća snaga momčadi s Kvarnera leži u kapetanu Josipu Barnjaku i Zadraninu Toniju Jelenkoviću.

- Jasno nam da ih ne možemo ostaviti na nula poena, no moramo učiniti sve kako bismo smanjili njihov napadački doprinos i ne dopustiti im da razigraju ostatak momčadi. Škrljevo igra atipičnu košarku i već su u nekoliko navrata pokazali da se u vrlo kratkom roku s nekoliko trica mogu vratiti u susret, ali jednako tako su znali imati i lošija razdoblja, što smo vidjeli u našem prvom međusobnom ogledu kada su u utakmicu krenuli s 14:0, da bismo već do poluvremena uhvatili priključak. Zaista je sve moguće i morat ćemo svih 40 minuta biti maksimalno koncentrirani i napraviti što je moguće bolji posao. Uspjeli smo se povezati i konsolidirati u minulom razdoblju te sam optimist po pitanju nastavka sezone. Uz dobar pristup, smatram da se sa svakim možemo nositi - dodao je Jurlina.

Utakmica se igra u Sportskoj dvorani Mavrinci s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.