Hrvatska
FOTO: Osijek je 30 minuta bio u igri, a onda je Bundović povukao Vitamine prema pobjedi

FOTO: Osijek je 30 minuta bio u igri, a onda je Bundović povukao Vitamine prema pobjedi

Autor: KK Cedevita junior KK Cedevita Junior Photo: Marin Sušić

Treća pobjeda Cedevite Junior.


U 4. kolu HT Premijer lige Cedevita Junior u Domu sportova je svladala Vrijednosnice Osijek 93:79. Momčad trenera Damira Mulaomerovića tako sada ima omjer 3-1.

Dugo se igralo u egalu, u 29. minuti gosti su vodili 62:60, no Zagrepčani su potom napravili seriju 10-0, u kojoj je Filip Bundović zabio šest, a Ivan Miličević četiri poena. U 31. minuti Cedevita Junior povela je 70:62 i to vodstvo više nije ispustila.

U dresu pobjednika petorica igrača bila su dvocifrena. Goran Filipović upisao je 19 poena, osam skokova i šest asistencija, Miličević je ubilježio 19 poena, četiri skoka i dvije asistencije, Josip Batinić 13 poena, pet skokova i četiri asistencije, Jure Planinić 13 poena, sedam skokova i dvije asistencije, a Rok Radović 10 poena, četiri skoka i šest asistencija.

Goste je sa 18 poena, šest skokova i četiri asistencije predvodio Đorđe Topolović.

Izjave nakon utakmice

Damir Mulaomerović, trener Cedevite Junior: 

“Mislim da smo poslije jednog malo žešćeg razgovora u svlačionici svi shvatili. Prije svega nije možda ni trebalo razgovarati jer smo bili stvarno loši. Osim par stvari, u prvom poluvremenu ništa nije bilo dobro. Obrambeno je to u drugom poluvremenu bila totalno druga ekipa, s pravim pristupom, pritiskom na loptu i energijom i samo tako će igrači ubuduće ostajati na terenu. Ono što je najvažnije za nas je da smo ovu utakmicu pobijedili. Sad idemo u Šibenik i onda dolazi Alkar i to su utakmice u kojima mi tražimo pobjede. S te strane je to vrlo težak tjedan jer je večera za nas bilo vrlo bitno pobijediti, ako želimo biti u gornjem dijelu tablice. Zato je možda bila i prisutna mala nervoza. Mogu biti zadovoljan samo s druge dvije četvrtine, no pokazalo se i dobrih stvari. Vratili smo Bundovića, koji polako ulazi u ritam. Sad nas ima dosta, rotacija je malo veća. Bit će tu oscilacija, ali, kažem, najvažnije je da smo pobijedili.”

Ivan Miličević, igrač Cedevite Junior: 

“Za nas jako bitna pobjeda. Mogu reći, od izravnog konkurenta, momčadi koja igra 2. ABA ligu. Sad nam dolaze dvije teške utakmice, Šibenik i Alkar. Mislim da su nam to direktni konkurenti za ono što mi želimo. Igramo već u srijedu, tako da nemamo puno vremena za opuštanje. Mi smo ekipa koja može samo igrati timski i ekipa uvijek izbaci jednog igrača. Nije bitno tko je bio najbolji, bitno da smo dobili, a svako drugo kolo će ekipa nekog drugog izbaciti.”

Marko Mandić, trener Vrijednosnica Osijek: 

“Mi smo uspjeli nametnuti svoj ritam igre u prvom poluvremenu i držati se naših dogovora. Međutim, vidi se da je naša ekipa neiskusna i mlada i nisu uspjeli izdržati u tom tempu treću četvrtinu. Vidjelo se da je prevagnulo iskustvo Bundovića. Dolje su nas izneredili ispod koša. Mi se i dalje držimo naših ciljeva, a to je afirmacija mladih igrača. Mislim da je ova utakmica pokazala da oni mogu. Trebamo i dalje raditi i doći će i rezultat.”

Đorđe Topolović, igrač Vrijednosnica Osijek: 

“Držali smo se dobro, pogotovo tokom prvog poluvremena. Radili smo ono što se od nas tražilo u svlačionici. Trčali smo dobro. Ušli smo jako tvrdo u utakmicu, ali smo u drugom poluvremenu ušli mnogo mekanije. U trećoj četvrtini su nas počeli lomiti i u četvrtoj na kraju prelomili. Čestitam Cedeviti na borbi. Mislim da imaju širu rotaciju i da je to na kraju odlučilo.”

Standings provided by SofaScore LiveScore