Hrvatska
Osijek slavio protiv Puntamike, ali borba za ostanak još nije riješena

Osijek slavio protiv Puntamike, ali borba za ostanak još nije riješena

Autor: KK Vrijednosnice Osijek Photo: KK Vrijednosnice Osijek

Rasplet u zadnjem kolu

Osijek je u utakmici 9. kola Lige za ostanak pobijedio momčad Sonik Puntamike 73:67

Vrijednosnice su agresivno ušle u utakmicu, nakon prvih 10 minuta imale su vodstvo od 7 poena (22:15). U 14.minuti tricom Grušanovića Brokeri ostvaruju vodstvo od 12 poena za 29:17, no u 18.minuti gosti prelaze u vodstvo te prvo poluvrijeme završava sa 35:38. 

U drugom poluvremenu domaćini su vratili svoju kontrolu nad igrom, Sonik se nekoliko puta približio, 32 sekunde prije kraja bilo je 70:67, no posljednje poteze bolje su iskoristile Vrijednosnice koje su zasluženo pobijedile sa 73:67. Za Vrijednosnice su najviše ubacili Kuany 21 i Topolović 13, dok su za Sonik Palčić 23 te Prskalo 13. 

Izjave: 

Trener Vrijednosnica - Marko Mandić: Čestitam dečkima na pobjedi, borili smo se i zasluženo pobijedili. 

Ova pobjeda će imati važnost jedino ako uspijemo pobijediti Škrljevo sljedeći vikend u gostima. 

Igrač Vrijednosnica - Vito Porobić: Važna pobjeda za nas, ostalo je još zadnje kolo koje će odlučivati o 11.mjestu. Dali smo sve od sebe, igrali maksimalno obranu, napad što smo se dogovorili. Čestitam svojim momcima na pobjedi, ostaje nam da se pripremimo za zadnju utakmicu i da dođemo do pobjede. 

Trener Sonika - Roko Jurlina: Čestitke Osijeku na kraju na zasluženoj pobjedi. Nažalost ozljedom Banića ostali smo još uskraćeni u rotaciji, a ozljedom Lončara tijekom utakmici dovedeni smo u situaciju da do kraja igramo s pet igrača. Tu smo vjerojatno izgubili svježinu, na kraju nisu ušli neki šutevi njima jesu... Nije ništa gotovo, moramo pobijediti doma Alkar i nadati se da će Škrljevo odradit posao protiv Osijeka te da će nam to donijeti dodatne kvalifikacije. 

Igrač Sonika - Petar Marić: Čestitam Osijeku na pobjedi, krenuli su puno agresivnije u utakmicu i na kraju im se to isplatilo. Mi smo se pokušavali vraćati, vratili smo se do kraja prvog poluvremena, preokrenuli smo rezultat, međutim na kraju je falilo snage te je Osijek zasluženo pobijedio. 

Vrijednosnice: Tomljenović 2, Kuany 21, Bošnjak 11, Topolović 13, Džajić 10, Flanjak, Dugandžić, Grušanović 4, Tokić, Porobić 5, Perković 7, Grujić. 

Sonik: Marić 10, Palčić 23, Šarlija 8, Pavin 8, Prskalo 13, Zelanto, Ninčević, Lončar 3, Bašić, Ćutuk 2. 

Standings provided by SofaScore LiveScore