Intervjui
Osim Vrijednosnica Osijek nema ozbiljnih klubova istočno od Zagreba

Osim Vrijednosnica Osijek nema ozbiljnih klubova istočno od Zagreba

Prvi čovjek KK Zapruđe Dražen Joksimović.

Zapruđe je jedan od klubova kome je odgovarala odluka HKS-a o poništenju sezone jer je klub iz Novog Zagreba tri kola prije kraja lige čvrsto držao posljednje mjesto koje ga je vraćalo u Drugu mušku ligu Centar.

 ”Dobili smo priliku za popravni, iako to rezultatski nismo zaslužili. Iako je uopće pitanje kako će HT Premijer liga i Prva liga nakon ove zdravstvene krize, a nakon toga i ekonomske iduće sezone uopće izgledati. Klubovi će moći računati uglavnom na pomoć lokalnih saveza, sponzora je bilo vrlo malo, a dolaskom recesije, koja nam je pred vratima i to će nestati. Vjerujem da jedan dio klubova to neće preživjeti.” - ističe predsjednik kluba Dražen Joksimović koji je najzaslužniji za uspon kluba posljednjih nekoliko godina.

Sezonu na izmaku će svakako htjeti što prije zaboraviti jer su nakon petog kola imali dvije pobjede i tri poraza, a nakon toga upisali 14 poraza zaredom. Nikola Piacun koji je sezonu ranije vodio momčad istu je napustio nakon poraza u Kaštelima, a nastavak sezone u ulozi prvog stratega odradio je Siniša Mesić.

”Od prve pripremne utakmice do zadnje službene nije se napravila potrebna kemija u ekipi, a ozlijede nam nisu dopustile niti jednu utakmicu odigrati kompletni.  Kvaliteta igrača sigurno nije adekvatna rezultatu. Veliki nam je problem bio i to što nismo mogli trenirati u dvorani u kojoj igramo službene utakmice”.

Utjeha je da će i slijedeće sezone igrati u drugom razredu naše košarke. 

”Malo dobrih stvari ćemo pamtiti iz prošle sezone, a pozitivno je što su bez obzira na krizu rezultata igrači ostali odgovorni prema klubu. U klubu je većina igrača već dvije i više godina. Kostur ekipe iz prošle sezone sigurno ostaje, vjerujem u te igrače i siguran sam ako se dobro poslože mogu biti vrlo konkurentni u 1. ligi. Zapruđe nije klub gdje se treneri mijenjaju kao na traci. U zadnjih pet godina imali smo tri trenera i za iduću sezonu to mora biti dugoročna priča.” - dodaje Joksimović.

Prva muška liga zahtjeva sve ozbiljniji rad i pristup i veliko je pitanje u ovo doba velike recesije koliko će klubovi moći pratiti njene zahtjeve ”HKS mora hitno pojeftiniti natjecanje. Prva liga je definitivno preskupa i treba je podijeliti najmanje na dvije. Samim time bi oživjeli košarku u dijelu zemlje u kojem je totalno zamrla. Trenutno u Hrvatskoj izuzev Vrijednosnica Osijek u HT Premijer ligi nemate ozbiljan košarkaški klub istočno od Zagreba". 

Ono što će mnogima biti slamka spasa u budućnosti je svakako omladinski pogon kluba, pa tako i Zapruđu.

”Šest seniorskih igrača iz prošle sezone poniklo je u mlađim kategorijama kluba. I dalje ćemo pokušavati forsirati naše juniore, da prebrode taj najosjetljiviji period prelaska iz juniorske u seniorsku košarku.  Cilj nam je za iduću sezonu doći do sto registriranih polaznika mlađih kategorija i dalje širiti tu bazu u Novom Zagrebu.’‘..zaključio je razgovor Dražen Joksimović.