Hrvatska
Osječani bez Jordana namučili Zadrane bez Jordana

Osječani bez Jordana namučili Zadrane bez Jordana

Autor: Branko Tabak

Brokeri su zaslužili barem produžetak.

Zadar je iščupao pobjedu protiv Vrijednosnica Osijek. U utakmici 16 kola HT Premijer lige Zadrani su pobijedili 73-70. 

Nakon početnih 12-2 za Zadar, Brokeri se približavaju na 18-16 i od tada do kraja susreta utakmica je bila u rezultatskom egalu.

U posljednju četvrtinu ušlo se s vodstvom gostiju 52-55. Zadar je izgledao loše, napad je bio nepovezan, ruka nemirna, šut neprecizan. Osijek je pet minuta prija kraja vodio 55-61. Zadar serijom 6-0 izjednačava. Kreće velika borba za svaku loptu. Pavao Paić dovodi u vodstvo goste (61-63), Zadar opet radi mini seriju, ovaj puta 7-0, za 68-63, pri čemu Junaković promašuje jedno slobodno bacanje i propušta priliku za potvrdu pobjede. No, i ovako su stvari izgledale idealno za Zadar. 

Do kraja je ostalo 25 sekundi. Nino Ćelebić ulazi pod koš i zabija. Jan Palokaj pri tome radi prekršaj i eto gostiju na 68-66. Domagoj Vuković pogađa oba bacanja, a Arijan Lakić nakon time-outa 11 sekundi prije kraja tricu za samo poen zaostatka gostiju (70-69). Kodi Justice je uspješan s linije bacanja oba puta, a Čubelić na drugoj strani samo jednom (72-70), no ni tu priči nije bio kraj.

Junaković opet pogađa jedno bacanje (73-70) i ostavlja Brokerima 5 sekundi za zadnji napad. Više od pokušaja s centra nisu uspjeli. Ovoga puta lopta nije ušla, a po svemu prikazanom bilo bi pošteno da jest. Jer Stipe Šarlija i njegova momčad u Zadru su zaslužili barem priliku u produžetku. 

Zanimljivo Junaković je iz 10 pokušaja postigao 8 bacanja, no u dva ključna trenutka lopta nije htjela unutra. S 14 poena je uz Domagoja Vukovića utakmicu završio na vrhu liste strijelaca domaće momčadi, dok su kod Vrijednosnica Rober Kujundžić i Nino Čelebić postigli po 15. 

Antonio Jordan kao dojučerašnji igrač Vrijednosnica Osijek koji je baš danas potpisao za Zadar pravo nastupa za Zadrane ima od 23. kola. Ta činjenica nam je dobro došla za naslov teksta jer tko zna u kojem bi smjeru utakmica otišla da je prvi strijelac HT Premijer lige ostao igrač Osijeka. 

Ivan Perinčić, trener Zadra:

Znao sam da će biti teška utakmica, u teškom smo rasporedu i igrači su bili neko vrijeme bez treninga. Mi kroz utakmice moramo tražiti svoju sportsku formu, inače to nije slučaj, sportsku formu inače dižeš kroz trening ali nemamo toliko vremena u ovom gustom rasporedu. Nije bilo lako, čestitke igračima što se nisu predali, što su igrali do kraja i što su upisali pobjedu što je najvažnije. Sve što danas nije bilo dobro već sutra ćemo analizirati i pokušat ćemo to popraviti.

Stipe Šarlija, trener Vrijednosnica Osijek

Mi smo se tek okupili, dva igrača su s nama samo tri dana. Došli smo ovdje odigrati utakmicu, bili smo jako blizu ali šteta što nismo pobijedili. Zadar je zasluženo pobijedio iako je pobjeda mogla otići na drugu stranu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore