Hrvatska
Osječani se zahvalili Šarliji i dali povjerenje domaćem mladom treneru, legendi kluba

Osječani se zahvalili Šarliji i dali povjerenje domaćem mladom treneru, legendi kluba

Zadranin je u slavonskoj ravnici potrajao pola godine.

Sezona 2020/21 je netom završila i do početka sljedeće kampanje je više od tri mjeseca. Većina aktera unutar granica Hrvatske i pripadajuće joj HT Premijer lige će provesti ljeto u odmoru i pripremama za novu sezonu. Premda će se rosteri početi slagati tek u kasno ljeto, jer je mešetarenje na košarkaškoj tržnici potreba, ali i stil života, važno je što prije riješiti pitanje stručnog stožera. Toga su u Osijeku više no svjesni, pa su se nakon ne baš uspješne sezone odlučili zahvaliti treneru koji je izvukao veći dio drugog dijela iste. Na, citiramo, izvanrednoj sjednici Upravnog odbora KK Vrijednosnice Osijek odlučeno je da se klub zahvali treneru Stipi Šarliji na odrađenoj polusezoni, te da se klupska struka povjeri u ruke treneru Marku Mandiću. Šarlija je kao prvi trener VROS-a ubilježio 6 pobjeda i 16 poraza, što je kombinirano s učinkom njegova prethodnika Domagoja Kujundžića bilo dovoljno tek za deveto mjesto u prvenstvu. Uz brojne probleme s ozljedama i koronavirusom, Šarlija je morao progutati i gorku pilulu u obliku odlaska najboljeg strijelca lige Antonija Jordana u Zadar. Igrački iskusnog ali trenerski ipak neafirmiranog Šarliju tako će zamijeniti čovjek iz kućne radinosti, domaći dečko. Legenda osječkog kluba tako će u 42. godini dobiti priliku da samostalno vodi Vrijednosnice, nakon što je u ulozi pomoćnog trenera asistirao Kujundžiću i Šarliji, te vodio mlađe klupske selekcije.

Direktor kluba Renato Martinko je u kratkim crtama objasnio koja nit vodilja je bila ključna pri odluci o imenu novog trenera seniorske momčadi.

"Treneru Stipi Šarliji je istekao ugovor, zahvaljujemo mu se na odrađenoj polusezoni i želimo mu sreće i uspjeha u daljnjem trenerskom poslu. Odabirom Marka Mandića iz domaćeg trenerskog kadra, našeg bivšeg kapetana i višegodišnjeg klupskog trenera, pokušat ćemo ubrzati proces ulaska igrača iz vlastite Šklole košarke u seniorski sastav. Marko je trenirao mlađe klupske kategorije, bio je trener drugoligaša KK Vukovar i KK Olimp Inspekt-Ing, pomoćni trener U16 Reprezentacije Hrvatske na Europskom Olimpijskom Festivalu Mladih u Baku Azerbejdžan, te pomoćni trener Vrijednosnica Osijek Domagoju Kujundžiću i Stipi Šarliji. Kroz svoje igranje za naš klub, košarkaško škololovanje i trenerski rad, Marko je pokazao da posjeduje sve reference potrebne da mu povjerimo naš seniorski tim i želimo mu puno uspjeha u radu."