Hrvatska
Osma u nizu, vrh je blizu

Osma u nizu, vrh je blizu

Autor: Cedevita junior/Basketball.hr Photo: KK Cedevita Junior/Marin Sušić

Cedevita Junior ne posustaje


Cedevita Junior je u 20. kolu HT Premijer lige upisala  osmu uzastopnu pobjedu nakon što su u Domu sportova bili bolji od Gorice rezultatom 101:86.

Na samom početku Cedevita Junior je pokazala zašto su favoriti u ovom susretu i prva plasirana momčad lige, otvorili su susret sa serijom od 14:4 što je natjeralo Braslava Turića da zove timeout već nakon prve četiri minute. Iako je momčad Damira Mulaomerovića sredinom druge četvrtine imala +18, Gorica je počela smanjivati prednost vitamina te su na veliki odmor otišli u povoljnijoj situaciji s rezultatom 52:41.

U nastavku susreta utakmica je bila u egalu do zadnje tri i pol minute posljednje četvrtine kada je Cedevita Junior zatvorila utakmicu kako su je i otvorili serijom 14:4.

Renato Serdarušić je odigrao jednu odličnu utakmicu, upisao je 23 poena, 9 skokova i po 2 ukradene lopte i blokade. Kruno Simon je imao gotovo savršenu šutersku večer, zabio je 21 poen sa šutom 8/9 iz igre. Jakov Mustapić je s klupe večeras zabio 18 poena uz 4 asistencije.

Milan Lužaić koji je Goricu držao u igri, zabio je 26 poena uz 4 pogođene trice.

STATISTIKA 

„Prvih 15-20 minuta su bile ključne jer smo bili maksimalno koncentrirani, makar je Gorica igrala sa 5 malih igrača što je neprihvatljivo. Imali su više skokova jer su cijelo vrijeme bili undersized, tako da nam je to stvaralo određene probleme. Neki igrači koji su bili terenu moraju dobro razmisliti o pristupu, Serdarušić je recimo izvrstan primjer igrača koji razmišlja o pristupu i mislim da je to pravi primjer mladim igračima koji žele biti na terenu. Možda je i dobro što imamo jednu ovakvu utakmicu prije Kupa, iako smo se malo opustili, ali sada imamo 3-4 dana da se odmorimo, treniramo i okrenemo misli prema Kupu“, rekao je Damir Mulaomerović, trener KK Cedevite Junior.

„Iako je Gorica zadnja na tablici, svakako imaju kvalitete. Njima je ovo jako važna utakmica i mi to nismo shvatili olako, pripremili smo se za ovu utakmicu iako nam je svima već u glavi Kup. Čestitam svojim suigračima koji su se borili i dali sve od sebe i sada se nastavljamo pripremati za ono što nam slijedi, odnosno Kup“, rekao je igrač KK Cedevite Junior, Renato Serdarušić.

„Čestitam Cedeviti na pobjedi, ovakav gubitak nije karakterističan za nas, jer mi obično, ako igramo dobro, igramo prvu četvrtinu. Krize nas obično love krajem druge i početkom treće, međutim, danas je sve to skupa bilo suprotno. Nismo uspjeli odgovoriti u nekim dijelovima, tranzicijskoj obrani, vratili bismo se ali smo bili pasivni, malo smo teže branili prodor sa sredine. Ponekad nam je teško igrati ovako sa pet malih igrača, ponekad je dobro, međutim, dugo smo igrali sa istom petorkom. Koncentracija je na kraju pala, ponestalo je snage, na 4 razlike promašili smo 2 zicera, što je jednostavno nedopustivo, ali to je i umor pa smo zbog toga i jesmo izgubili utakmicu. Nadam se da ćemo anulirati te neke stvari i u završnici prvenstva biti bolji i kvalitetniji“, kazao je trener Gorice, Braslav Turić.

„Mi obično imamo problema ne na startu, nego u drugoj ili trećoj četvrtini, što nam se ponavlja iz prethodnih utakmica. Danas se taj mekan start odrazio na ostatak utakmice, i u svim nekim prijelomnim momentima Cedevita nas je kažnjavala napadački i pametno, a mi nismo bili toliko defanzivno pametni i na svaki naš pokušaj prilaska Cedevita je uspješno odgovarala i na kraju je završilo razlikom gdje smo na kraju u zadnjih par minuta pali. Mislim da je jedna od ključnih stvari naša loša defanzivna tranzicija“, rekao je Milan Lužaić, igrač KK Gorice.