Hrvatska
Ovoga puta na Vrijednosnice idu Vitamini B

Ovoga puta na Vrijednosnice idu Vitamini B

Autor: KK Cedevita

Orešković debitira na klupi Cedevite.

Nakon zimske pauze, kreće druga faza HT Premijer lige. Nakon prvog dijela Cedevita je četvrta na tablici uz omjer 7-4, a u 12. kolu u petak u 18:00h gostovati će kod Vrijednosnica Osijek (sedmi uz omjer 5-6).

Cedevita je 13. siječnja u Osijeku već igrala utakmicu trećeg kruga Kupa Krešimira Ćosića, no tada su Zagrepčani nastupili u sastavu koji vodi trener Slaven Rimac.

Ovog puta u Osijeku će zaigrati Cedevitina momčad za HT Premijer ligu, koju je odnedavno preuzeo trener Dražen Orešković.

"Odigrali smo neke prijateljske utakmice. Vidjeli smo neke stvari koje su nam bile dobre, a koje su nam bile loše. Dosta smo opušteni u smislu utakmice kao utakmice, a opet s druge strane jako pripremljeni na sve moguće zadatke koji nas očekuju. Trenutno nam je malo problem što su nam trojica igrača, koji će nam se priključiti za natjecanje HT Premijer lige protiv Osijeka, otišla u Rusiju. No, svi su zdravi, tako da nemamo nekih pretjeranih problema", izjavio je Orešković uoči gostovanja u Osijeku.

O sljedećem protivniku Cedevite trener je rekao: "Osijek je promijenio trenera. Kolega Kujundžić je novi strateg. Neke stvari su koncepcijski mijenjali. Ono što je jako bitno reći, to je jako dobra ekipa, posebno na domaćem terenu. Imaju rotaciju od osam igrača, koji su za HT Premijer ligu dosta iskusni i dosta agresivni. Imamo situaciju gdje je u prošloj utakmici baš protiv nas u Kupu Pavlović imao 16 skokova. Njega se cijelo vrijeme apostrofiralo kao igrača koji je šuter, međutim, dečko i druge zadatke radi vrlo dobro. Kada tu dodamo Abdul-Malika, koji u prosjeku ima pet napadačkih skokova, Gospića, koji je igrao i na nekim drugim razinama, a tu je u centarskoj liniji  Domagoj Vrkić, to je stvarno respektabilna ekipa. S mladim Ihringom na poziciji playmakera i Mandićem to je, kad se podvuče crta, jako iskusna ekipa koja definitivno zaslužuje svoj respekt."

Koji je recept za pobjedu?

"Ono što ćemo mi probati napraviti je da nametnemo svoj ritam. I mi imamo par igrača koji su igrali na višem rangu, između ostalog, Jakova Vladovića kojemu će to biti debi u Cedeviti. Definitivno ćemo probati nametnuti svoj ritam, zaustaviti njihove skokove u napadu i pokušati im ići što više u leđa. Trebamo tranzicijski rješavati što jednostavnije kako bi imali što veći broj laganih poena", rekao je Orešković.

Mladi razigravač Antonio Jordano uoči nastavka sezone je optimističan: "Odlično treniramo, kompletni smo i bez ozljeda. Neki igrači su priključeni prvom timu, ali to nas ne brine. Idemo tamo spremni, s novim trenerom, tako da se nadam da će sve biti dobro. Osijek je neugodna ekipa. Prvu tekmu kad smo u HT Premijer ligi igrali protiv njih oni su igrali bez nekih ključnih igrača. Tamo idemo dati sve od sebe. Moramo ih stisnuti od početka. Ući u meso i ne im dati da se lako razigraju. Ako ćemo igrati našu igru, zagrađivanje i brzo otvaranje kontre, mislim da smo bolji od njih i da možemo lakše pobijediti."