Hrvatska
Pandurić i Isabeli namučili Zadrane, Periničić poručio: 'Nismo bili dobri'

Pandurić i Isabeli namučili Zadrane, Periničić poručio: 'Nismo bili dobri'

Autor: KK Zadar

Četvrta pobjeda Zadra u šest dana.

Zadar je u 20. kolu HT Premijer lige svladao Furnir rezultatom 93:84. Ovo je 17. ovosezonska pobjeda u domaćem prvenstvu te Zadar i dalje ostaje prvi na ljestvici.

Prije početka utakmice zadarski igrači istrčali su na parket u majicama “Hrvatski navijači za Banovinu”. Riječ je o humanitarnoj akciji, u kojoj hrvatski navijači putem prodaje majica prikupljaju sredstva za pomoć najugroženijim obiteljima na području koja su najviše stradala u potresima.

Zadar je napadački sporo otvorio utakmicu, nakon dvije i pol minute Dominik Mavra ubacio je tricu za prve zadarske poene. Nakon prvih 10. minuta Zadar je držao vodstvo od 25:23, Mavra, Onuaku i Carter su zabili 21 od 25 poena domaće momčadi u prvoj četvrtini.

Momčad Ivana Perinčića se uspjela odlijepiti od zagrebačkog sastava nakon serije od 18-1. Na odmor Zadar je otišao s vodstvom od 50:39.

U nastavku ekipa Furnira je uspjela smanjiti prednost Zadra na 62:59. Nakon toga Zadar se probudio, napravili su seriju od 11:0, za novo dvoznamenkasto vodstvo.

U posljednjoj četvrtini domaća momčad je sačuvala svoje vodstvo za novu sigurnu pobjedu.

Najbolji strijelac za Zadar je bio Chinanu Onuaku koji je upisao double-double učinak sa 16 poena i 11 skokova. Dominik Mavra i Justin Carter zabili su po 12 poena.

Za Furnir Pandurić i Isabell su zabili po 27 poena.

STATISTIKA

Ivan Perinčić, trener Zadra: “Očekivali smo tešku utakmicu, ovo nam je četvrta utakmica u šest dana. Nismo bili dobri danas, bez obzira na umor, neke stvari što smo se dogovorili nismo ih napravili, na način kako smo se dogovorili. Meni je želja bila da što više odmorimo naše glavne igrače i da igrači koji imaju manju minutažu odigraju više. Klupa mi nije toliko dobro reagirala kao što je u Sinju i energija nam nije bila na nivou, na momente je bilo kako treba međutim veći dio utakmica nije bilo toliko dobro.” 

Darko Krunić, trener Furnira: “Mi smo smijenili našeg trenera pa smo mi pomoćnici uskočili i vodili ovu utakmicu, dok se novi trener ne pronađe. Vidjelo se u nekim trenucima da je bilo malo konfuzije, ali kad se uzme u obzir da je s druge strane Zadar, mi smo zadovoljni. Pandurić i Isabell su odigrali odličnu utakmicu, zabili su po 27 poena.”

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore