Hrvatska
Pauza nije ostavila traga. Oslabljene Zadranke pobjedom otvorile drugi dio sezone

Pauza nije ostavila traga. Oslabljene Zadranke pobjedom otvorile drugi dio sezone

Autor: Paulo Sarić

Gošće su predvodile Ana Vrsaljko i Ivana Dujić s po 19 poena.

Košarkašice Zadra pobjedom su otvorile drugi dio natjecanja u Prvoj ženskoj ligi. Igračice Marije Mazije lišene pomoći iskusnih Lare Nikpalj-Vukorepa i Lucije Perice na gostovanju u Slavoniji svladale su ŽKK Brod na Savi rezultatom 46-66. Ključnom se pokazala serija 0-11 sredinom treće četvrtine koja je odvela gošće na okruglih plus 20 i usmjerila ostatak susreta.

Zadranke su povele 0-5 koševima Ivane Dujić i nagovijestile da ih božićna pauza nije previše poremetila. Poravnale su, doduše, domaće igračice nedugo potom na 7-7 vrativši stvari na početak, no bilo je to, pokazat će se, jedino izjednačenje u susretu. Raspoložena Ana Vrsaljko s devet je poena pokrenula svoju ekipu, da bi ista igračica sredinom druge dionice dovela gošće do prve dvoznamenkaste prednosti (19-30). Dobra igra Mazijinih košarkašica nastavila se sve do poluvremena pa je semafor u jednom trenutku pokazivao i 22-41, velikih plus 19 za ŽKK Zadar.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Uspjele su Brođanke do odlaska na veliki odmor ublažiti zaostatak te su slobodnim bacanjem Edite Poljac u 25. minuti prišle i na jednoznamenkasti zaostatak (32-41), no taman kada se učinilo da bi mogle priprijetiti i utakmicu učiniti zanimljivijom proradio je dalekometni šut Zadra. Tri trice, dvije Ivane Dujić i jedna Ane Mandić u seriji 0-11 odvele su gošće na okruglih 20 poena viška i usmjerile ostatak dvoboja.

Do kraja smo gledali odrađivanje posla dalmatinskih košarkašica koje su došle do svoje devete pobjede u sezoni.

Najefikasnije u redovima pobjednica bile su Ivana Dujić i Ana Vrsaljko s po 19 poena, čemu je potonja dodala i 12 skokova, dok su dvoznamenkaste u domaćim redovima bile Nika Kurdija s 11 te Mihaela Lazić s deset koševa, čemu je kapetanica slavonske ekipe dodala sedam skokova i šest asistencija.

Rezultati by SofaScore